Suntem prezenți și pe

Politică

Tichetele de vacanță? Silviu Hurduzeu mizează pe Romeo Dunca!…

Publicat cu

în

Deputatul Silviu Hurduzeu a reacționat azi public, după anunțul făcut de reprezentanți ai Guvernului privind iminenta suspendare a acordării tichetelor de vacanță pe anul 2021 pentru bugetari.

„Cîțu, groparul Turismului românesc! Tăierea voucherelor de vacanță pentru 2021 este cea mai proastă idee pe care o puteau avea liberalii. Turismul din România și, implicit, din județul Caraș Severin primește o lovitură de grație după dezastrul de anul trecut, firmele vor da faliment și nu vor mai plăti taxe la buget”, avertizează deputatul PSD Silviu Hurduzeu.

Fostul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin își exprimă speranța că actualul șef al administrației județene, liberalul Romeo Dunca, nu va rămâne impasibil în fața unei asemenea vești. Și că îi va determina pe colegii săi de partid aflați la guvernare să renunțe la această idee. „Vă aduceți aminte cum ne spunea Romeo Dunca în campania electorală ca turismul este cartea pe care mizează și va miza întotdeauna? Și noi mizăm pe capacitatea dânsului de a-și convinge colegii de partid să renunțe la această măsură păguboasă pentru domeniul HORECA”, scrie Silviu Hurduzeu pe o rețea de socializare.

Guvernul a anunțat că, pe fondul crizei economice globale cauzate de pandemia de COVID-19, va lua mai multe măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare. Printre acestea, potrivit presei centrale, s-ar număra și suspendarea tichetelor de vacanță pentru bugetari, aferente anului 2021. Statul le asigura tichete de vacanță celor peste 1,2 milioane de angajați, valoarea unui astfel de tichet fiind 1450 de lei. Pe lângă efectul benefic pentru industria turismului și pentru beneficiarii direcți de tichete de vacanță, apariția pe piață a acestor hârtii de valoare a dus la majorarea prețurilor practicate în turism. Evident, în defavoarea milioanelor de români care nu primesc astfel de tichete. Reprezentanții Guvernului au anunțat că tichetele de vacanță acordate pe anii 2019 și 2020 care nu au fost folosite vor putea fi utilizate în 2021, chiar dacă în acest an nu se vor mai acorda altele.

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrație2 ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație4 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social10 ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitate13 ore în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrație17 ore în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitateo zi în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătateo zi în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Educațieo zi în urmă

Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Actualitate2 zile în urmă

Surprize pregătite de Primăria Reșița în ziua de Dragobete

Administrație2 zile în urmă

Mamografii gratuite. Consiliul Județean Caraș-Severin se implică în lupta împotriva cancerului

Cele mai citite