Tichetele de vacanță? Silviu Hurduzeu mizează pe Romeo Dunca!…

Deputatul Silviu Hurduzeu a reacționat azi public, după anunțul făcut de reprezentanți ai Guvernului privind iminenta suspendare a acordării tichetelor de vacanță pe anul 2021 pentru bugetari.

„Cîțu, groparul Turismului românesc! Tăierea voucherelor de vacanță pentru 2021 este cea mai proastă idee pe care o puteau avea liberalii. Turismul din România și, implicit, din județul Caraș Severin primește o lovitură de grație după dezastrul de anul trecut, firmele vor da faliment și nu vor mai plăti taxe la buget”, avertizează deputatul PSD Silviu Hurduzeu.

Fostul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin își exprimă speranța că actualul șef al administrației județene, liberalul Romeo Dunca, nu va rămâne impasibil în fața unei asemenea vești. Și că îi va determina pe colegii săi de partid aflați la guvernare să renunțe la această idee. „Vă aduceți aminte cum ne spunea Romeo Dunca în campania electorală ca turismul este cartea pe care mizează și va miza întotdeauna? Și noi mizăm pe capacitatea dânsului de a-și convinge colegii de partid să renunțe la această măsură păguboasă pentru domeniul HORECA”, scrie Silviu Hurduzeu pe o rețea de socializare.

Guvernul a anunțat că, pe fondul crizei economice globale cauzate de pandemia de COVID-19, va lua mai multe măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare. Printre acestea, potrivit presei centrale, s-ar număra și suspendarea tichetelor de vacanță pentru bugetari, aferente anului 2021. Statul le asigura tichete de vacanță celor peste 1,2 milioane de angajați, valoarea unui astfel de tichet fiind 1450 de lei. Pe lângă efectul benefic pentru industria turismului și pentru beneficiarii direcți de tichete de vacanță, apariția pe piață a acestor hârtii de valoare a dus la majorarea prețurilor practicate în turism. Evident, în defavoarea milioanelor de români care nu primesc astfel de tichete. Reprezentanții Guvernului au anunțat că tichetele de vacanță acordate pe anii 2019 și 2020 care nu au fost folosite vor putea fi utilizate în 2021, chiar dacă în acest an nu se vor mai acorda altele.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite