Ţintar refăcut în Liga I de fotbal feminin! Banat Girls, ghinion cu… Fortuna

Ţintarul programului din turul Ligii I de fotbal feminin a fost stabilit în urmă cu două săptămâni, iar sorţii au decis ca nou-promovata ACS Banat Girls Reşiţa să debuteze acasă contra vicecampioanei Universitatea Galaţi. Între timp, însă, CSS Târgovişte şi Şcoala de Fotbal Luceafărul Filiaşi au anunţat că se retrag din Liga I, ceea ce a impus o nouă tragere la sorţi. Aceasta a avut loc miercuri, 26 august, oficialii FRF folosind acum tabela Berger pentru 12 echipe.

La a doua extragere, ACS Banat Girls s-a ales cu o adversară la fel de puternică pentru primul test în Liga I: în prima etapă, reşiţencele vor înfrunta echipa Fortuna Becicherecu Mic, grupare clasată în sezonul trecut pe locul trei. Fortuna Becicherecu Mic e şi noua echipă a Laurei Rus, ceea ce înseamnă că talentata jucătoare din Bocşa va juca primul meci împotriva prietenelor de la ACS Banat Girls! Startul competiţiei se va da probabil pe 6 septembrie, dacă evoluţia pandemiei nu va impune o nouă amânare. „Suntem gata să jucăm”, spune Daniel Amariei, antrenorul echipei ACS Banat Girls.

„Din fericire, Banat Girls nu s-a confruntat cu riscul de a nu juca în Liga I. Avem susţinere, avem şi nişte promisiuni, vom vedea dacă vom reuşi să realizăm şi un protocol între noi şi autorităţi, ca să ne susţină pe partea de testare. Poate se va schimba şi protocolul medical, se va găsi o soluţie mai puţin costisitoare, având în vedere că în Liga I feminină finanţările nu sunt nici pe departe la fel de mari ca la fotbalul masculin. În ceea ce priveşte pregătirea, noi ne antrenăm deja de cinci săptămâni, eram pregătiţi şi dacă trebuia să jucăm pe 23 august, aşa cum se stabilise iniţial. Poate că este bine şi pentru noi că s-a mai amânat, avem timp să ne mai punem la punct. Eram un pic deficitari pe parte de junioare, deoarece trebuie să avem în teren timp de 90 de minute două junioare născute în 2002 sau mai mici. Noi aveam doar trei junioare din această grupă de vârstă, şi din acest motiv am mai negociat cu încă trei junioare: două de la Becicherecu Mic, cu care ne-am înţeles în proporţie de 90%, şi o junioară de la Olimpia Cluj, o fată care a plecat de la Reşiţa, iar acum suntem în discuţii să o aducem înapoi. Pe lângă junioare, ne-am mai întărit şi cu o fotbalistă cu experienţă. Este vorba despre Mariana Voinea, fotbalistă consacrată la Becicherecu Mic, care a mai trecut şi pe la Piroş Security. Cu aceste transferuri cred că lotul este definitivat, avem 23 de jucătoare, ceea ce zic că este OK. Pînă în iarnă sper să închegăm echipa şi să jucăm cât mai bine. Din păcate, o jucătoare de bază, Andreea Dumitru, una dintre cele mai bune fotbaliste din lotul nostru, a suferit o ruptură la ligamentele încrucişate şi va lipsi pentru o perioadă mai lungă”, a declarat antrenorul Daniel Amariei.

Programul primei etape a Ligii I de fotbal feminin este următorul:

ACS Vasas Femina Odorheiu Secuiesc – ACS Heniu Prundu Bârgăului
ACS Banat Girls Reșița – ACS Fortuna Becicherecu Mic
ACS Fotbal Feminin Baia Mare – CS Universitatea Alexandria
ACS Selena SN Constanța – AFC Universitatea Galați
AFC Universitatea Olimpia Cluj – ACS Piros Security Arad
AC CS Carmen 1937 București – AFC Fair Play București

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available