Popa și Dunca acuză: Din 2018 Consiliul Județean nu reușește să cumpere un computer tomograf pentru care are asigurată finanțarea europeană!

Primarul Ioan Popa a răbufnit astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, la adresa incompetenței și delăsării din Consiliul Județean în privința absorbției fondurilor europene, delăsare care îi afectează direct și pe reșițeni.

„În 2017, Anca Lolescu (reprezentanta Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timișoara, n.r.) a semnat, aici, la Reșița, am fost și eu prezent, contractul de finanțare pe medicină pentru cele trei spitale din Serbia, Timișoara și Reșița. Pe transfrontalier, Spitalul din Reșița semnase o finanțare de 2,8 milioane de euro, din care 370.000 de euro erau pentru achiziționarea unui computer tomograf (CT) nou!

În 2018 s-a semnat contractul de achiziție a CT, doar că, la proiectele transfrontaliere, mai întâi se face achiziția, apoi BRCT dă banii. Or, acest CT nu a fost plătit nici azi, în august 2020, deși termenul de finalizare era februarie 2020! Riscăm să pierdem banii veniți gratis din fonduri europene!”, a spus primarul Ioan Popa extrem de iritat de situație.

Acesta a arătat că, dacă chiar nu avea 370.000 de euro, Consiliul Județean putea să ia un credit, să achite computerul tomograf, iar apoi își recupera banii, conform procedurii standard. Au trecut însă doi ani de atunci, iar la Spitalul Județean încă nu a ajuns CT-ul, numai și numai din cauza indolenței de care dau dovadă cei din Consiliul Județean.

Conducerea CJ ar trebui să răspundă penal pentru situația de la Spitalul Județean!

La rândul său, candidatul PNL pentru funcția de președinte al CJ Caraș-Severin, Romeo Dunca, a declarat că el nu poate înțelege lipsa de transparență a conducerii CJ. În urmă cu mai multe zile, într-o postare publică pe rețelele de socializare, Dunca a ridicat problema achiziției acestui computer tomograf, dar Silviu Hurduzeu tace mâlc. „Eu am identificat niște anomalii, pe care nu mi le explic!”, a punctat Dunca și azi, obligându-l astfel pe președintele CJ să vină cu explicații publice. „Dacă ar fi după mine, conducerea județului ar trebui să răspundă penal pentru subminarea șansei de a obține un computer tomograf pentru Spitalul Județean din Reșița”, scrisese încă de duminică pe Facebook Romeo Dunca.

„Poate înțelegem o dată că unii vor binele județului și unii nu! Ori înțelegem o dată că unii stau în birt și nu le pasă… mă rog, nu în birt, în subsolul Consiliului Județean, zi și noapte, non-stop! Și doar asta i-a interesat ani de zile!”, a răbufnit primarul Reșiței.

Întrebat de strategia de campanie a PNL, Ioan Popa a declarat ferm: „Vom construi, vom schimba județul ăsta cu am făcut și cu acest oraș”. La rândul său, Romeo Dunca spune că s-a întâlnit în fiecare zi cu cetățenii din județ și că „le-am explicat că nu ajută să fiu doar eu ales președinte la Consiliu Județean dacă nu am o armată puternică de consilieri județeni din partea PNL!”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite