Adrian Torma invocă starea de alertă pentru repunerea pe rol a candidaturilor Alianței PSD-Pro România la Moldova Nouă!

Premieră națională în Caraș-Severin: s-a intrat în a cincea zi consecutivă în care forțe politice încearcă să răstoarne o decizie definitivă a instanței de judecată!

Imediat după pronunțarea Tribunalului Caraș-Severin, în data de 23 august, prin decizie definitivă și irevocabilă, cu privire la respingerea candidaturilor Alianței PSD-PRO România la Moldova Nouă, Adrian Torma a cerut Biroului Electoral de Circumscripție Nr. 6 Moldova Nouă să repună în termen candidaturile alianței locale pentru alegerile din septembrie, motivând că România este în stare de alertă și că, în acest caz, termenele stabilite de legi s-ar putea prelungi.

CITEȘTE ȘI: Ultima zvârcolire a lui Torma! Fără precedent: Șase partide cu PSD-PRO în frunte au încercat să răstoarne o decizie definitivă a instanței de judecată!

Astăzi, 27 august, Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Nr. 11 Caraș-Severin a adoptat o hotărâre din care s-ar înțelege că solicită BEC Nr. 6 Moldova Nouă să pronunțe o hotărâre în urma ședinței din 24 august, asta deși la acea dată a fost necesară intervenția forțelor de ordine și a Ambulanței, atmosferă care ar fi justificat pe deplin neadoptarea unei hotărâri.

„Admite în parte contestația formulată de contestatarii Torma Adrian Constantin și Novăcescu Toni împotriva Hotărârii nr. 17/26.08.2020, dispusă de către BEC nr. 6 Moldova Nouă.

Constată necesitatea emiterii de către respectivul birou electoral de circumscripție a unei hotărâri aferente ședinței din data de 24.08.2020, conform celor enunțate în cuprinsul procesului verbal de ședință din aceeași dată.

Constată necesitatea indicării motivației de fapt și de drept care stă la baza reluării analizării unei cereri de competența respectivului birou electoral, în ședința din 26.08.2020, făcă ca în prealabil să se fi dispus infirmarea soluției dispuse pentru respectiva cerere, în ședința din 24.08.2020, pe baza votului membrilor respectivului birou electoral de circumscripție”, se arată în decizia de azi a BEJ, care a dus la convocarea unei ședințe, în această seară, a BEC Nr. 6 Moldova Nouă.

De la ședința în cauză, la care a lipsit chiar reprezentantul PRO România în Biroul Electoral de Circumscripție, reprezentantul PNL a arătat că se impune respingerea cererii lui Torma deoarece „reprezentanții celorlalte partide și-au completat cererile în aceleași condiții”. De aceeași părere cu liberalul a fost reprezentantul USR, în timp ce reprezentantul UDMR s-a exprimat că „dacă această cerere este legală, sunt de acord cu admiterea ei”. Doar reprezentantul PSD, ni se spune, s-a pronunțat pentru admiterea cererii lui Torma.

În altă ordine de idei, starea conflictuală existentă la Moldova Nouă este confirmată și de către purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin: „Polițiștii au fost solicitați să intervină la o sesizare de tulburare a ordinii și liniștii publice (prin folosirea claxoanelor de la mașină)”. Mai mult, se pare că zilele acestea judecătorul Rodica Pascariu (care este și președinte al BEC Nr. 6 Moldova Nouă) a solicitat BEJ Caraș-Severin să mute sediul BEC Nr. 6 Moldova Nouă din sediul Primăriei orășenești, deoarece membrii BEC sunt amenințați și șicanați în permanență, păstrându-se un climat conflictual. BEJ a transmis solicitarea Instituției Prefectului, cea care, potrivit legii, stabilește „la propunerea primarului” sediul biroului electoral de circumscripție. De altfel, se pare că presiunile asupra acestor membri nu sunt deloc de neglijat, vehiculându-se chiar că s-ar fi deschis un dosar penal pentru faptă, lucru despre care, însă, autoritățile se feresc să vorbească. De asemenea, mai mulți membri ai BEC Nr. 6 și-au depus demisia din calitatea respectivă.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite