Proba scrisă din cadrul Concursului național pentru ocuparea posturilor didactice în învățământul preuniversitar – Titularizare – va avea loc mâine, 21 iulie. La acest concurs de angajare în învățământ, candidații care obțin note peste 7 se pot angaja pe perioadă nedeterminată, iar cei care obțin cel puțin nota 5, pe perioadă determinată.
În Caraș-Severin s-au înscris la Concursul național pentru ocuparea posturilor didactice în învățământul preuniversitar 432 de candidați la 42 de discipline. Potrivit datelor comunicate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ), sunt disponibile 40 de posturi vacante pe perioadă nedeterminată – titularizabile. Cele mai multe sunt în învățământul primar și preșcolar – zece posturi la unități de învățământ din Reșița, Caransebeș, Bocșa, Ticvaniu Mare, Șopotu Nou și Zlatița; la fizică – șase posturi, la Liceul Tehnologic „Dacia” din Caransebeș (două posturi), Liceul Tehnologic „Trandafir Cocârlă” din Caransebeș, Liceul Teoretic „General Dragalina” din Oravița, Liceul Bănățean din Oțelu Roșu și Colegiul Economic al Banatului Montan din Reșița; la discipline sportive – la cluburile sportive școlare din Reșița (gimnastică artistică, natație și lupte), Caransebeș (lupte) și Oțelu Roșu (volei), precum și la cele vocaționale – flaut și vioară la Colegiul Național „C.D. Loga” din Caransebeș și pian și corepetiție la Liceul de Arte „Sabin Păuța” din Reșița. Mai sunt două posturi titularizabile la matematică – Colegiul Economic al Banatului Montan și Școala Gimnazială Nr. 9 din Reșița – și câteva posturi în învățământul tehnic.
De asemenea, în Caraș-Severin sunt disponibile 296 de posturi complete pe perioadă determinată și alte câteva sute de posturi incomplete sau fracțiuni de normă.
Proba scrisă se va desfășura mâine, 21 iulie, cu începere de la ora 9.00. Accesul candidaţilor în sălile de concurs se va face în intervalul orar 7.45-8.15. Durata probei este de patru ore din momentul distribuirii subiectelor. „Potrivit Ministerului Educației, organizarea concursului, în contextul pandemic actual, se va face cu respectarea condițiilor speciale de distanțare socială și de securitate sanitară, în conformitate cu prevederile documentelor legislative speciale instituite în România, pentru combaterea riscului de infecție cu Coronavirus SARS-CoV-2”, precizează purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ioan Chiosa.
Pentru susținerea probei scrise au fost organizate trei centre de concurs, toate în municipiul Reșița: Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița, Colegiul Economic al Banatului Montan Reșița și Liceul Teoretic „Traian Vuia”. Modul în care au fost arondate disciplinele poate fi consultat pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean, la următoarele adrese:
Rezultatele inițiale ale concursului vor fi afişate pe site-ul şi la sediul Inspectoratului Școlar pe 27 iulie, iar rezultatele finale, pe 3 august.
Sursă foto: edupedu.ro