Toate unitățile de învățământ din Caraș-Severin, în scenariul verde. Doar două grupe de grădiniță și șapte clase de la patru școli au cursuri online

 

În județul Caraș-Severin, încă mai sunt unități de învățământ în care rata de vaccinare a angajaților este mai mică de 60%, însă, întrucât incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 la nivelul localităților este sub 3 la 1.000 de locuitori, cursurile se pot desfășura față în față.

 

Toate grădinițele, școlile primare și gimnaziale și liceele din Caraș-Severin funcționează în scenariul verde, cu desfășurarea cursurilor față în față, a anunțat, în această dimineață, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ).

 

În momentul de față, în județ mai sunt, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, doar șase localități cu o incidență mai mare de trei cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori – Fârliug (6,32); Ezeriș (6,06); Sichevița (5,51); Dognecea (3,65); Sacu (3,3) și Mehadica (3,03) – prag de la care cursurile față în față ar putea fi suspendate. În aceste cazuri, însă, măsura nu se aplică întrucât rata de vaccinare a angajaților unităților de învățământ din cele șase localități este mai mare de 60%. O rată de vaccinare mai mică de 60% se înregistrează doar la trei unități de învățământ, toate de pe raza comunei Sasca Montană: Şcoala Gimnazială „Mihai Novac” Sasca Montană (57%) și grădinițele din Potoc (25%) și Sasca Montană (50%).

 

În sistem online vor funcționa, săptămâna aceasta, două grupe de grădiniță – la Grădinița cu Program Normal „Prichindelul” și la Grădinița cu Program Prelungit „Floarea Soarelui”, ambele din Reșița – și șapte clase – clasa a III-a A de la Școala Gimnazială Nr. 7 Reșița; clasele a VI-a B și a VI-a C de la Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița; clasele a V-a AI, a IX-a MI și a XI-a MI de la Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă și clasa clasa I B de la Colegiul Național „C. D. Loga” Caransebeș – ca urmare a confirmării unor cazuri de COVID-19 în rândul elevilor sau al angajaților.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite