Top 7 neașteptat: Biblia și Stăpânul Inelelor, printre cele mai citite cărți din lume

 

Știți care sunt cel mai bine vândute cărți din lume din toate timpurile? Acest clasament acoperă toate stilurile de cărți, pe baza estimărilor de vânzări și a statisticilor. De la inventarea tiparului de către Gutenberg în jurul anului 1450, miliarde de cărți de citit au fost vândute în întreaga lume de-a lungul secolelor.

 

Care sunt cele mai vândute cărți din lume? Top 7 cărți de citit:

 

  1. Cărți de citit: Biblia, cea mai citită și vândută carte din lume. Biblia este o colecție de texte religioase considerate sfinte în creștinism și iudaism. Ea este împărțită în două părți principale: Vechiul Testament și Noul Testament. Iar numărul de exemplare vândute în întreaga lume este edificator: peste 5 miliarde de cărți vândute, potrivit Guinness World Records. Este publicată în multe limbi și vândută cam peste tot pe glob.

 

  1. Cărți de citit: Coranul – 3 miliarde de vânzări. Cărțile religioase sunt, fără îndoială, bestsellerurile incontestabile ale lumii. Numărul doi în topul celor mai bine vândute cărți din lume este Coranul, textul sfânt al islamului, considerat de musulmani ca fiind revelat de Allah prin intermediul profetului Muhammad. El este împărțit în 114 capitole și este scris în limba arabă.

 

  1. Cărți de citit: Citatele președintelui Mao Tse-Tung – 800 de milioane de exemplare. Cunoscută și sub numele de „Mica Carte Roșie”, această carte este publicată de guvernul chinez și de Republica Populară Chineză. Cartea comprimă extrase din discursurile, scrierile și citatele lui Mao Zedong, președintele emblematic al Chinei. Cifrele nu sunt ușor de verificat, dar, potrivit Guinness, au fost vândute peste 800 de milioane de exemplare.

 

  1. Cărți de citit: Don Quijote de la Mancha, 500 de milioane de exemplare vândute. Cartea lui Miguel de Cervantes “Don Quijote de la Mancha” s-a vândut în peste 500 de milioane de exemplare în întreaga lume. Este un roman scris de Miguel de Cervantes și publicat în două părți în 1605 și 1615. Este considerat una dintre cele mai importante cărți de citit din literatura spaniolă și unul dintre primele romane moderne. Romanul urmărește aventurile unui nobil idealist numit Alonso Quijano, care își schimbă numele în Don Quijote și devine un cavaler-erou în căutarea aventurii. De-a lungul Spaniei, Don Quijote are misiunea de a înfrunta răul și de a-i proteja pe cei oprimați. Judecata sa deficitară face ca, în ochii săi, un han vechi să fie un castel, fiica unui țăran să fie o prințesă frumoasă care trebuie salvată și faimoasele mori de vânt să fie niște giganți malefici care trebuie înfrânți.

 

  1. Cărți de citit (sau nu neapărat 😊): Xinhua Zidian. Într-o cu totul altă categorie, Xinhua Zidian este un dicționar al limbii chineze. Când o țară are peste 1,3 miliarde de locuitori, este firesc ca o carte educațională utilă să fie atât de larg disponibilă. Peste 400 de milioane de exemplare ale acestui dicționar au fost vândute.

 

  1. Cărți de citit: A Tale of Two Cities (Povestea a două orașe), 200 de milioane de exemplare vândute. Romanul lui Charles Dickens spune povestea Revoluției Franceze, plasată între Londra și Paris. O intrigă excelentă, o privire asupra acestei pagini sângeroase și chinuite a istoriei: o lectură obligatorie!

 

  1. Cărți de citit: Stăpânul inelelor (The Lord of the Rings). O capodoperă, atât în ceea ce privește opera scrisă, cât și adaptarea cinematografică, Stăpânul inelelor de J.R.R. Tolkien este o referință esențială în materie de fantasy. În ceea ce privește cartea în sine, chiar dacă a fost publicată în 3 volume: The Fellowship of the Ring, The Two Towers și The Return of the King, ea a fost inițial concepută ca fiind o singură carte. La vremea respectivă, însă, ar fi fost prea costisitor și complicat să se tipărească o carte atât de mare. Frodo Baggins, un mic hobbit neînsemnat, primește sarcina de a distruge Inelul Unic pentru a proteja lumea de armatele lui Sauron, Stăpânul Întunericului. Un univers extrem de bogat care combină magia, cavaleria, creaturi fantastice și bătălii epice. Cartea s-a vândut în peste 150 de milioane de exemplare.

 

În concluzie, este esențial să nu uităm de scopul principal al lecturii – plăcerea și descoperirea personală. Indiferent de ceea ce este popular, la modă sau promovat, ar trebuie să ne căutăm acele cărți de citit care ne stârnesc curiozitate, ne dezvoltă imaginația sau ne ajută în dezvoltarea personală.

 

Facebook Comments
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available