Tot mai aproape de o PREMIERĂ NAȚIONALĂ. Ioan Popa: „Până în 2024, Reșița va avea cea mai modernă rețea școlară din țară” [VIDEO]

 

În scurt timp vor începe lucrările la cea de-a paisprezecea unitate de învățământ din Reșița care se reabilitează din fonduri externe. Este vorba despre Școala Gimnazială Nr. 9, pentru care Primăria a semnat astăzi contractul de execuție a lucrărilor.

 

Până în prezent, în municipiul Reșița au fost finalizate lucrările de reabilitare și modernizare la cinci unități de învățământ – Colegiul Național „Traian Lalescu” (foto sus), Colegiul Național „Mircea Eliade”, Liceul Teoretic „Traian Vuia”, Liceul Teologic Baptist și internatul Colegiului Economic al Banatului Montan –, iar la alte opt sunt în curs de execuție: Colegiul Național „Diaconovici Tietz”; Colegiul Tehnic; Școala Gimnazială Nr. 8; Școala Gimnazială „Mihai Peia”; Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată”; Grădinița cu Program Prelungit „Floarea Soarelui”; Grădinița cu Program Prelungit „Palatul Fermecat” și Grădinița cu Program Normal Nr. 3.

 

Școala Gimnazială Nr. 9 este cea de-a 14-a unitate de învățământ care se reabilitează la Reșița, din fonduri externe. Valoarea totală a proiectului este 10.187.970,26 lei și include reabilitarea integrală și dotarea celor trei corpuri de clădiri ale instituției, precum și amenajarea zonei exterioare (terenuri de sport și curte). Totodată, pentru alte șapte școli sunt semnate contractele de finanțare, urmând să se deruleze procedurile de achiziție a lucrărilor.

 

 

Pe lângă modernizarea clădirilor vechi, Primăria Reșița mai are proiecte, finalizate sau în derulare, pentru patru unități școlare noi: două grădinițe finalizate – Grădinița cu Program Normal „Universul Copiilor” și Grădinița cu Program Prelungit „Semenicul” – și două creșe pentru care s-a solicitat finanțare, dar și pentru o sală de sport nouă a cărei construcție începe luna aceasta.

 

„Astfel, Reșița se apropie de o premieră națională, obiectiv pentru care colegii mei au muncit într-un ritm continuu, motiv pentru care îi felicit. Până în 2024, rețeaua școlară din oraș va fi cea mai modernă din țară. Toți elevii și profesorii vor beneficia de cele mai bune condiții pentru a învăța, de facilități precum cazare și masă gratuită pentru cei ce vin să studieze din exterior, transport gratuit și burse școlare”, afirmă edilul Reșiței, Ioan Popa.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite