Vot la vârful PNL pentru excluderea lui Ludovic Orban din partid. „Decizia de azi mă face un om liber”

 

31 dintre cei 35 de liberali prezenți la ședința de astăzi a Biroului Executiv al PNL au votat pentru excluderea lui Ludovic Orban din partid. Fostul președinte al liberalilor s-a declarat onorat de decizia luată de „gașca demolatoare pilotată de Klaus Iohannis”.

 

Propunerea de excludere din PNL a fostului președinte al partidului a venit în BEx la doar câteva zile după ce liberalii au început negocierile cu PSD pentru formarea unui guvern de coaliție, în condițiile în care poziționarea lui Ludovic Orban pe acest subiect era de mult cunoscută: acesta anunțase că va demisiona din partidul Brătienilor dacă PNL va face alianță cu ciuma roșie.

 

Cu două voturi împotrivă, două abțineri și 31 de voturi pentru, BEx a adoptat propunerea de excludere din PNL a celui care a condus partidul până la preluarea puterii de către echipa Cîțu. Decizia finală privind excluderea lui Orban o va lua Consiliul Național al PNL.

 

Ludovic Orban s-a declarat onorat de votul de azi din BEx: „Sunt onorat că sunt victima unei găști demolatoare, care a luat o decizie absurdă. În loc să plece ei de la conducerea partidului, să se excludă pe ei pentru ce au făcut, au formulat propunerea de excludere a mea din PNL. De ce sunt onorat? Pentru că acest lucru demonstrează clar că eu nu am absolut niciun fel de legătură cu toate nenorocirile făcute de Iohannis și de gașca demolatoare după data de 1 iulie: aruncarea României în criză, lăsarea românilor fără apărare în momente de gravă criză sanitară și de gravă criză economică”.

 

Gașca demolatoare pilotată din ce în ce mai vizibil de Klaus Iohannis, a mai spus Orban, este cea care „a făcut praf Partidul Național Liberal, a făcut praf democrația, drepturile și libertățile membrilor PNL care au fost împiedicați să-și exercite liber dreptul de vot și a făcut praf coaliția de guvernare. Și, iată, și-a desăvârșit opera de distrugere a oricărei speranțe de guvernare liberală a României prin aducerea PSD la guvernare”.

 

Spunând că Iohannis ar trebui să-și ceară scuze celor peste 6,5 milioane de români care i-au acordat încrederea și de care și-a bătut joc trădându-i cu premeditare, dar și că, „stând la braț cu dușmanul”, cei care conduc azi PNL au transformat partidul „într-un loc de prostituție politică”, Ludovic Orban a anunțat că decizia BEx îi dă libertatea de a pune bazele unei construcții politice sănătoase, bazată pe valorile creștine, alături de liberalii care au caracter și onoare.

 

„Decizia de azi mă face un om liber să-i reprezint pe toți cetățenii de bună-credință, pe toți oamenii din țara asta care cred că au șansa să fie reprezentanți corect la nivel politic. De oameni cu bun-simț, de oameni cu frica lui Dumnezeu, de oameni loiali, de oameni care să fie dedicați servirii interesului public. Sunt liber să creez o construcție politică sănătoasă, care să ofere din nou speranță României. Sunt liber să construiesc cu toți colegii mei liberali – cu toți colegii mei care au caracter, onoare, decență și respect față de cetățean – o forță care să redea din nou șansa României de a avea un proiect cu adevărat liberal, național, bazat pe valorile creștine, de dezvoltare a României”, a declarat fostul președinte al PNL.

 

Până acum, conducerea Filialei PNL Caraș-Severin nu a transmis niciun punct de vedere privind ultimele decizii luate de stafful liberal. Nici cu privire la începerea negocierilor cu PSD pentru formarea unui guvern PNL-PSD-UDMR. Nici despre propunerea BEx de excludere din PNL a lui Ludovic Orban.

 

Sursă foto: agerpres.ro

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available