Suntem prezenți și pe

Social

Tot mai multe afișe de angajare au apărut în vitrinele magazinelor din Reșița!

Publicat cu

pe

În ultima perioadă, tot mai multe afișe de angajare au apărut în vitrinele magazinelor din Reșița, unele oferind informații clare chiar și despre salariu și bonuri de masă.

Doar în Govândari, pe Bulevardul Republicii, de la Victoria și până la Intim, au putut fi numărate, într-o singură zi, 8 afișe cu oferte de locuri de muncă. Numărul acestora este evident mult mai mare dacă ar fi să luăm la rând toate magazinele din oraș. Anunțurile au fost vizibile mai mult timp, semn că o parte dintre locurile de muncă disponibile nu au fost ocupate. Salariul net pe care unii angajatori precizează că îl oferă este de 1500 de lei net, iar altele dau și bonuri de masă pentru vânzătoare.

Reprezentanții AJOFM Caraș-Severin au precizat pentru resita.ro că ”reducerea disponibilului de forță de muncă locală determinat de mobilitatea și migrația externă poate explica parțial dificultățile înregistrate de companiile locale în identificarea forței de muncă necesară”.

  • Pe de altă parte, necorelarea între cererea de pe piața muncii și oferta disponibilă determină creșterea perioadei de timp în care angajatorii reușesc să găsească persoanele potrivite pentru locurile de muncă disponibile, mai spun reprezentanții AJOFM.

[vc_gallery type=”flexslider_slide” interval=”3″ images=”5185,5186,5187,5188,5189,5190″ img_size=”full”]

Deși pe geamurile magazinelor din Reșița apar o mulțime de afișe de angajare, la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Caraș-Severin, punct de lucru Reșița, au fost depuse în perioada 01.09.2018 – 25.09.2018 doar 5 oferte de locuri de muncă pentru meseria de lucrător comercial, dintre care 3 au fost nou create și toate locurile de muncă au fost ocupate, precizează Mitrica Ramaian, Inspector Superior la AJOFM Caraș-Severin.

Reclamă

ANUNȚ PUBLIC

Serviciul de alimentare cu apă și de canalizare al comunei Dalboșeț, cu sediul în comuna Dalboșeț, str. Principală, nr. 270, jud. Caraș-Severin, CIF: 41198151, Tel: 0255 243 403, email: primariadalboset@yahoo.com, organizează la sediul său, concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a unor posturi vacante, pentru funcțiile contractuale de: contabil – funcție de execuție / 2 posturi de muncitor necalificat – funcție de execuție. Concursul va avea loc în data de 27.11.2019 la ora 09:00 la sediul Primăriei Dalboșeț, nr.130

Reclamă

Cele mai citite

Copyright © 2019 Toate drepturile rezervate. By INC