„Trădare răsplătită”. Romeo Dunca și Andrei Plujar, reacții la numirea lui Ionuț Popovici la șefia Casei de Sănătate

 

Numirea lui Ionuț Popovici la conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin este sancționată de doi dintre adversarii politici ai PSD, partid căruia liderul județean al PMP i-a înlesnit înregimentarea, în februarie, a tuturor primarilor pemepiști din Banatul Montan.

 

Romeo Dunca, președintele liberal al Consiliului Județean Caraș-Severin, constată că „trădarea lui Popovici față de partidul din care face parte prin traficarea primăriilor PMP și trimiterea lor către PSD a fost răsplătită. Așa cum vă asiguram în trecut, dragi cărășeni, că nu va fi trimis la București de către tătucul lui deoarece este prea abil, iată cum Ionuț al nostru s-a realizat profesional aici, în Banatul Montan. Dacă de averea lui s-a ocupat ANAF-ul și l-a împroprietărit (O stradă de 5000 m2 asfaltată pe bani guvernamentali și cumpărată mai apoi de la Fisc cu 4311 ron) cu valoarea adăugată dată de sutele de mii investite de Primăria Dumbrăvița prin PNDL în strada proprietate personală omisă a fi cedată comunității, acum în sfârșit, flăcăul nostru e pe deplin realizat. Ce fain e la Caraș! Băieții de băieți își construiesc respectul față de sine, pe banii statului român bineînțeles…”

 

CITEȘTE ȘI: Senatorul Mocioalcă a sunat adunarea! Primarii PRO și PMP din Caraș-Severin au primit dezlegare să treacă la PSD

 

Andrei Plujar, președintele USR Caraș-Severin, remarcă un alt fapt, acela că, prin instalarea fără concurs a lui Ionuț Popovici la șefia CJAS, numirile politice PSD-PNL au atins apogeul în Caraș-Severin. „La apogeu a ajuns și lipsa de respect față de plătitorii de taxe și impozite care merg să finanțeze bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Pentru anul 2022 s-au alocat de la bugetul de stat 50 de miliarde de lei pentru susținerea sistemului național de asigurări de sănătate. Convertită în moneda europeană vorbim de 10 miliarde euro, o sumă astronomică! Pe mâna cui încap acești bani? Cine sunt cei care decid administratorii banilor românilor?”, întreabă retoric Plujar, care îi cere lui Ionuț Popovici să își publice CV-ul: „Vrem să știm cu toții ce vă califică, domnule Popovici, să ne drămuiți banii pentru tratamente, operații, asistență medicală într-un județ sărac și îmbătrânit care are nevoie de servicii publice de sănătate de calitate”.

 

Revolta oamenilor după aflarea acestei vești este îndreptățită, spune useristul, „mai ales că nu știm încă ce îl califică pe Ionuț Popovici, fost vicepreședinte al CJ Caraș-Severin (unde și-a dovedit incompetența), să ocupe o funcție de conducere în sănătate și să administreze un domeniu cu atât de multe probleme, care implică mai presus de orice siguranța și sănătatea cărășenilor. Doar declarația de avere a lui Ionuț Popovici este publică, pentru că ea este obligatorie; dacă o citiți înțelegeți de ce unii vor să fie politicieni când cresc mari”.

 

În finalul comunicatului de presă, liderul județean al USR mai trimite câteva săgeți înspre coaliția PSD-PNL și adresează o întrebare publică senatorilor Ion Mocioalcă și Marcel Vela: „Dacă acum câteva zile mă întrebam ce aduce coaliția PSD-PNL în afară de sinecuri, iată că astăzi am aflat. Șeful CNAS (CJAS, n.r.) a fost decis în sediile PSD și PNL, se vede cu ochiul liber că actuala coaliție PSD-PNL merge ca unsă și în Caraș-Severin. Lansez o întrebare și șefilor PSD și PNL, Ion Mocioalcă și Marcel Vela, factori decidenți la nivelul județului nostru. Ionuț Popovici la Casa de Asigurări de Sănătate este o variantă decentă pentru cărășeni, incluzând aici și electoratul dumneavoastră?” O întrebare de bun-simț, chiar suntem curioși să aflăm răspunsurile…

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite