Traficul rutier, supravegheat (și) din elicopter pe DN 6

 

Polițiștii cărășeni au efectuat, pe parcursul săptămânii trecute, o serie de acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere și pentru verificarea modului în care sunt respectate normele legale.    

 

118 sancțiuni contravenționale în numai trei ore au aplicat polițiștii cărășeni pe Drumul Național 6, în cadrul unei acțiuni desfășurate duminică, 25 februarie, cu sprijinul unui echipaj din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie. Acesta a survolat şi supravegheat traficul rutier cu un elicopter dotat cu sistem de tip FLIR, pentru observarea electro-optică, cu transmiterea în timp real a imaginilor.

 

„Echipajele auto de poliţie rutieră aflate în trafic pe DN 6, pe întregul tronson din Caraș-Severin, Mehedinți și Timiș, au acționat cu mijloacele tehnice din dotare și au beneficiat în plus de sprijin aerian, asigurat cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, în care s-a aflat şi un poliţist rutier care a transmis informaţii echipajelor de poliţie rutieră aflate la sol, pentru a interveni prompt, în vederea depistării celor care au încălcat normele rutiere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Alina Boeru.

 

În cele trei ore au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de peste 87.000 de lei, cele mai multe pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

 

Pe parcursul săptămânii trecute, polițiștii cărășeni au verificat și 280 de autovehicul destinate transportului public de persoane și 573 de autovehicule transport marfă, în cadrul operațiunii TRUCK&BUS. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 83 de sancțiuni contravenționale în cazul transportatorilor de persoane – 20 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 19 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, nouă pentru lipsa unor documente, iar restul pentru alte abateri – și 274 de sancțiuni transportatorilor de mărfuri, pentru abateri precum: nerespectarea regimului legal de viteză, neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, utilizarea incorectă a aparatului tahograf sau defecțiuni tehnice.

 

Sursă foto: IPJ Caraș-Severin

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available