Trei motive pentru care să nu începi să fumezi. Marș antitutun la Reșița

 

La Reșița va avea loc mâine, 16 noiembrie, un eveniment în cadrul căruia studenții Centrului Universitar UBB împreună cu specialiști în sănătate publică vor trage un semnal de alarmă asupra implicațiilor negative pe care le are fumatul. Manifestarea marchează Ziua Națională fără Tutun.

 

„Trei motive pentru care să nu începi să fumezi”. Sub acest slogan, Direcția de Sănătate Publică, în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai, Liga Studenților și Casa de Cultură Studențească, organizează joi, 16 noiembrie, la Reșița, un marș antitutun, pe traseul Centrul Universitar UBB – Centrul Civic. La marșul care va porni la ora 10.00 vor participa studenți și specialiști de la Compartimentul de Evaluare și Promovare a Sănătății din cadrul DSP.

 

„Pe traseu vor fi împărțite materiale cu mesaje informative privind efectele nocive ale fumatului. Totodată, în Centrul Civic, persoanele care acceptă să cedeze o țigară pentru a fi tăiată în mod simbolic de către organizatori vor primi câte un măr verde”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros.

 

În fiecare an, în a treia joi a lunii noiembrie este celebrată „Ziua naţională fără tutun” care are scopul de a conştientiza populația şi decidenţii politici în legătură cu povara socială – boli, dizabilități, decese premature – generată de consumul de tutun, ca punct de plecare pentru inițierea de modificări comportamentale și măsuri legislative adecvate.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available