Salvatori din pasiune. Încă 26 de voluntari se alătură profesioniștilor din cadrul ISU „Semenic”

 

Un nou stagiu de pregătire a voluntarilor derulat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Semenic” în cadrul programului „Salvator din pasiune” s-a încheiat la sfârșitul săptămânii trecute.

 

Familia salvatorilor cărășeni din cadrul ISU „Semenic” s-a mărit cu 26 de voluntari care, la sfârșitul săptămânii trecute, au absolvit cursul de prim ajutor de bază desfășurat în cadrul programului „Salvator din pasiune”. Aceștia se vor alătura celorlalți 97 de voluntari – salvatori din pasiune care acționează, deja, alături de echipajele profesioniste de pompieri din cadrul structurilor ISU „Semenic”. 11 dintre noii absolvenți ai cursurilor de pregătire vor desfășura activități la Detașamentul de Pompieri Reșița, zece la Detașamentul de Pompieri Caransebeș și cinci la Secția de Pompieri Oravița.

 

Campania „Salvator din pasiune” a fost inițiată în anul 2016 și este cel mai amplu program de voluntariat derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Scopul acestei campanii este de a crea o legătură între societatea civilă și serviciile profesioniste pentru situații de urgență, prin implicarea activă a voluntarilor în sprijinul comunității.

 

 

Sursă foto: ISU Semenic

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite