Trei puncte mari, de ziua lui Minteuan! CSM Reşiţa obţine contra Chiajnei primul succes pe teren propriu din actualul sezon

Amânat deja de două ori, meciul restant dintre CSM Reşiţa şi Concordia Chiajna s-a disputat chiar de ziua lui Alin Minteuan. Iar noul antrenor al rosso-nerilor a primit cadou de la echipă trei puncte mari, la împlinirea a 44 de ani.

Golul bucuriei reşiţene, unicul al meciului, a căzut în minutul 28, când Cristi Danci a perforat poarta Chiajnei cu un şut din marginea careului mic, după o centrare de pe dreapta a lui Szijj. Pe ansamblu, confruntarea din teren a fost una relativ echilibrată, cu o uşoară dominare a Reşiţei, care obţine o victorie muncită şi meritată. Ultimele 15 minute s-au jucat în jumătatea de teren a gazdelor, dar ilfovenii nu au reușit să-și creeze nicio ocazie de gol!

„O victorie muncită, mi-a plăcut ce am văzut. Mi-a plăcut, în primul rând pentru că asta le-am cerut de când am venit aici: să aibă determinare, să se sacrifice pentru victorie, pentru că fără asta nu ai cum să câştigi nimic. Chiar imediat după meci le-am spus acest lucru, i-am strâns în cerc şi le-am cerut să se uite unul la celălalt şi să vadă cum arată fiecare. Erau rupţi de obosiţi, erau loviţi, erau murdari pe şorturi, pe tricouri, asta înseamnă că au muncit pentru această victorie. Este bine că am ajuns să jucăm până la urmă, este normal ca punctele să se câştige pe teren, şi eu mă bucur că am reuşit să facem acest lucru. Efectiv, am îmbătrânit cu un an la acest meci”, a declarat după joc Alin Minteuan.

„Aveam nevoie ca de aer, ca să zic aşa, de un rezultat pozitiv, deoarece echipa noastră nu traversează o perioadă prea bună. Nu am reuşit să acumulăm puncte, şi sigur că, odată cu trecerea etapelor, lucrurile devin din ce în ce mai îngrijorătoare. În opinia mea, doar repriza a doua a fost aproape de ceea ce îmi doresc eu ca evoluţie de la echipă. Legat de amânarea meciului cu 24 de ore, am avut nişte cazuri de COVID şi am primit o adresă de la DSP. Nu veniseră rezultatele la timp şi nu ne-au dat voie să părăsim localitatea până nu avem testele, fie ele pozitive sau negative. Erau negative, era clar că plecăm, dar până nu au sosit acele teste nu am putut efectua deplasarea, deoarece aveam interdicţie, noi mai având cazuri şi la echipa a doua, şi la echipele de juniori. Se pare că e un focar destul de mare şi, din câte cunosc, ăsta a fost motivul”, a declarat Costel Orac, antrenorul Concordiei.

CSM Reșița: Cobrea – Dudea (cpt.), L. Acka, Szijj, Danci, Breșeneni, Dat, Rob. Boboc, Laur. Rus, Bagherea, Matulevicius. Rezerve: Zimmermann – D. Ciobanu, Vasiu, Astafei, Rasoveanu, N. Popescu, Chera, Brînzan, I. Ilie.

Concordia Chiajna: Chesneau – Ct. Alexe, Marc (cpt.), Intzidis, Oanea, Poper, Cucu, Al. Lazăr, Safsaf, Lullaku, Atomei. Rezerve: Cezar Lungu – Stănică, Cherecheș, M. Mihalcea, Biceanu, Ciucureanu, Hergheligiu, Kanda, Arnăutu.

După această victorie, CSM Reşiţa acumulează 11 puncte, total cu care urcă pe locul 16 al clasamentului. Rosso-nerii au o singură zi de pauză înaintea următorului meci de acasă. Sâmbătă, de la ora 14.30, CSM Reşiţa va primi în Valea Domanului replica Universităţii Cluj.

Colaj foto: Miruna Mihancea

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite