Tribunalul Caraș-Severin înăsprește restricțiile. Se vor judeca doar cauzele urgente!

Noi măsuri extreme au fost luate la Tribunalul Caraș-Severin, în contextul confirmării unui caz de infectare cu COVID-19 în Reșița. Acestea sunt valabile în perioada 12 martie – 31 martie.

Colegiul de conducere al Tribunalului Caraș-Severin informează că a înăsprit măsurile adoptate anterior, având în vedere ultimele evoluţii pe plan local, în scopul protejării atât a populaţiei, cât şi a personalului instanţelor.

Până la sfârșitul lunii, se vor judeca numai cauzele urgente: cele în materie penală, măsurile de protecţie, ordonanţele preşedinţiale. Celelalte cauze vor fi amânate la termene din luna aprilie.

Programul cu publicul este prescurtat între orele 9 – 11.

Părţile nu mai pot staţiona pe holurile tribunalului şi pe holurile judecătoriilor decât perioada absolut necesară desfăşurării şedinţelor.

Oamenii sunt rugaţi să folosească mijloace electronice de transmitere a documentelor, adresa de mail ecris.115@just.ro, precum şi mijloacele electronice de consultare a dosarului în baza parolei de pe citaţie.

Părţile sunt rugate să depună cereri de judecare în lipsă, nefiind necesară prezenţa lor în sălile de şedinţă, în cauzele în care administrarea de probe nu presupune ascultarea martorilor.

Totodată, „personalul instanţelor roagă cetăţenii să înţeleagă că riscul de infectare trebuie prevenit pentru a nu se bloca total activitatea judiciară, care, prin specificul său, este imposibil de desfăşurat prin înlocuire”, se precizează într-un comunicat semnat de judecătorul Daniela Deteșan (foto), purtător de cuvânt al Tribunalului Caraș-Severin.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite