COVID-19 în Caraș-Severin: un caz confirmat, 33 de persoane în carantină, 144, izolate la domiciliu

Sunt așteptate, în cursul zilei de astăzi, rezultatele în cazul altor două persoane din Reșița care au fost testate pentru depistarea unei eventuale infectări cu coronavirus. Este vorba despre o femeie de aproximativ 60 de ani, internată, de ieri, la Spitalul Județean de Urgență, și despre soția bărbatului depistat pozitiv cu COVID-19.

Autoritățile sanitare au declanșat ancheta epidemiologică la locul de muncă al bărbatului la care a fost confirmată, aseară, infecția cu COVID-19 și care este, în prezent, internat la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. „A fost stabilit un prim cerc de contacți, format, în principal, din colegii bărbatului în vârstă de 27 de ani testat pozitiv. O parte dintre ei au fost trimiși în izolare la domiciliu. Există destul de multe persoane cu care tânărul a intrat în contact și care trebuie verificate, însă, conform protocolului, se începe cu cei mai apropiați. Lucurile sunt în derulare, facem eforturi să stabilim cât mai mulți contacți ai tânărului. Când se va simți mai bine, va fi întrebat despre cei cu care a intrat în contact în ultima vreme”, a declarat Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin. De asemenea, autoritățile sanitare au dispus dezinfectarea, din oră în oră, a tuturor suprafețelor în incinta magazinului al cărui angajat este tânărul. În funcție de evoluția situației, nu este exclusă măsura închiderii magazinului Dedeman din municipiu.

Referitor la soția tânărului, Daniel Botgors a precizat că, deocamdată, „aceasta a fost izolată la domiciliu și nu prezintă simptome specifice coronavirusului. I-au fost prelevate probe și, în funcție de rezultatul analizelor, dacă se confirmă infectarea, va fi transportată cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara”.

Tot în cursul zilei de astăzi sunt așteptate rezultatele analizelor și în cazul unei femei în vârstă de aproximativ 60 de ani. Aceasta s-a prezentat ieri la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean cu simptome specifice unei viroze, însă a declarat că a intrat în contact cu fiul ei, șofer de tir, care fusese în Italia. Femeia a fost plasată într-un izolator și i-au fost prelevate probe care au fost trimise la laboratorul din Timișoara.

În acest moment, în Caraș-Severin, 33 de persoane se află în carantină, iar 144 sunt izolate la domiciliu, cele mai multe la Reșița, 28, și la Bocșa, 23.

Sursă foto: arhivă.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite