COVID-19 scoate bani din bugetul județului. Sumele au fost alocate pentru dezinfectanți și pentru spații de carantină

Consilierii județeni au aprobat în ședință extraordinară alocarea a peste 370.000 de lei, sumă necesară aplicării măsurilor ce se impun având în vedere posibilele riscuri legate de prezența infecțiilor cu noul coronavirus.

„Având în vedere solicitările primite din partea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, de la Instituţia Prefectului, de la Direcţia de Sănătate Publică şi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, am propus o rectificare a bugetului Consiliului Judeţean. Avem o suplimentare cu suma de 168.000 de lei pentru pregătirea de spații de carantină, dacă vom avea solicitări în acest sens. De asemenea, suma de 204.000 lei va merge către Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa pentru asigurarea stocului de substanţe dezinfectante şi decontaminante. Un prim lot de substanţe de acest fel a fost achiziționat de spital din bugetul propriu. Până la decontarea acestor bani de către Ministerul Sănătății, suplimentăm noi bugetul spitalului pentru a nu apărea sincope în aprovizionarea cu aceste materiale”, a declarat președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu.

Până la această dată, în Caraș-Severin nu a fost confirmat niciun caz de infectare cu COVID-19. De asemenea, nicio persoană nu se află în carantină, însă sunt 136 de persoane autoizolate la domiciliu. În ultimele zile, 49 de persoane au ieşit din izolarea impusă la domiciliu celor care s-au întros recent în țară din zone considerate de risc.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite