TUR dă asigurări că a început dezinfectarea zilnică a mijloacelor de transport în comun

Societatea de Transport Urban (TUR) Reșița anunță călătorii că a dispus măsuri de dezinfecție zilnică a autobuzelor și microbuzelor din flota de transport a companiei, în contextul extinderii îmbolnăvirilor cu coronavirus.

Așadar, începând de ieri, TUR a luat mai multe măsuri. Igienizarea, dezinfecția se efectuează cu ușile deschise, de către personalul de la igienizare. Curăţarea se realizează zilnic (de două ori/zi) și ori de câte ori este nevoie și se execută după regula generală, respectiv de la tavan spre podea, de la zonele cu operaţii salubre la cele cu operaţii insalubre, îndepărtarea paianjenilor, măturare, ştergerea prafului şi evacuarea gunoiului, măturarea se realizează cu o mătură din sorg sau plastic, umezită.

Dezinfecţia se efectuează cu o soluţie formată din apă şi produse pe bază de Clorsialcool (sau alte biocide), conform indicaţiilor producătorului. În tot acest timp se pune eticheta „DEZINFECTAT” pe bordul autobuzului, fapt ce atestă că autobuzul poate fi scos pe traseu de către revizorii tehnici. De asemenea, se închid ușile cel puțin 10 minute.

Societatea TUR mai ține să menționeze că șoferul deține în permanență soluțiile dezinfectante, pe care le folosește ori de câte ori este nevoie.

„Responsabil cu respectarea și implementarea măsurilor luate pentru combaterea noului COVID – 19 a fost desemnat Emil POPOV”, mai transmite Primăria Reșița, prin biroul de presă.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite