Măsuri fără precedent în Reșița din cauza COVID-19. Toate instituțiile impun restricții severe, anulează evenimente și limitează accesul

Autoritățile locale și reprezentanții instituțiilor publice din Reșița anunță restricții pentru a limita răspândirea infecțiilor cu coronavirus. Toate activitățile culturale au fost anulate sau amânate, nu mai au loc audiențe cu publicul, sălile de sport au fost închise, la fel creșele și centrele de zi, iar Universitatea „Eftimie Murgu” își suspendă cursurile.

La IPJ Caraş-Severin nu mai au loc audiențe

„Din motive de siguranță medicală, care vizează prevenirea răspândirii și infectării cu noul coronavirus COVID-19, începând cu data de 11 martie, programul de audiență se suspendă. Înscrierile în audiență vor fi reluate din data de 1 aprilie 2020. Măsura se aplică atât la sediul IPJ Caraș-Severin (municipiu și județ), cât și la sediile polițiilor orășenești”, a anunțat, prin intermediul unei informări de presă, Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin. Cererile, reclamațiile sau sesizările vor putea fi depuse prin poștă sau online, la adresele de email: petitii.web@politiaromana.ro, cabinet@cs.politiaromana.ro sau accesând linkul https://cs.politiaromana.ro/ro/contact.

Reprezentanții IPJ precizează faptul că „activitățile la ghișee se vor desfășura după programul normal, cu precizarea că cei care vin să depună sau să ridice documente sunt rugați să păstreze distanţa de cel puţin un metru faţă de funcţionarul de la ghişeu, precum şi faţă de celelalte persoane din sediul instituţiei”.

UEMR suspendă cursurile

Consiliul de Administrație al Universității „Eftimie Murgu” din Reșița a decis, ieri, suspendarea cursurilor până pe data de 22 martie inclusiv. Activitățile de tip proiect, seminar și curs se vor desfășura în mediul online, prin intermediul platformelor universității, iar cele de laborator vor fi reprogramate. Această măsură ar putea fi prelungită dacă situația o va impune.

Activitățile culturale au fost anulate sau amânate

„La Biblioteca Județeană Paul Iorgovici am decis anularea tuturor evenimentelor cultural-educative care erau prevăzute până la finalul lunii în curs. Vom încerca, pe cât posibil, să le reprogramăm. De asemenea, am amânat redeschiderea filialei din Lunca Bârzavei, care ar fi trebui să aibă loc astăzi”, a anunțat managerul instituției, Clara Constantin.

Și Direcția pentru Cultură a făcut un anunț similar, cu precizarea că la această instituție și activitatea cu publicul este suspendată.

Primăria Reșița a instituit măsuri pentru protejarea populației

Pe perioada în care sunt închise școlile, sunt suspendate și activitățile sportive pentru copii și juniori la Clubul Sportiv Municipal și la Clubul Sportiv Școlar, la nivelul tuturor secțiilor. De asemenea, este suspendată activitatea la Bazinul Olimpic și sunt închise creșele.

Activitatea centrelor de zi, ABC și Centrul pentru Persoane Vârstnice, a fost suspendată, însă beneficarii vor primi masa în regim catering.

Până la sfârșitul lunii, Piața Ocico va fi închisă.

Mijloacele de transport în comun sunt dezinfectate după fiecare cursă.

Au fost anulate audiențele, iar accesul cetățenilor în sediul instituției a fost limitat doar la Registratură.

CITEȘTE ȘI: Festivalul Custom, anulat din cauza coronavirusului. Primarul Popa: „Vom investi banii în lucrări edilitare” [VIDEO]

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available