Triplă sărbătoare în orașul-stațiune Băile Herculane

 

Primăria Băile Herculane anunță sărbătorirea astăzi, 27 septembrie, a trei evenimente cu semnificație specială pentru stațiunea de pe Valea Cernei.

 

Ziua Mondială a Turismului, deschiderea sezonului de cură balneară și 125 de ani de la cea mai înaltă vizită făcută la Băile Herculane, respectiv întâlnirea împăratului Franz Iosef cu regele Carol I al României și regele Alexander I al Serbiei, sunt cele trei evenimente sărbătorite astăzi, 27 septembrie, în milenara stațiune. Cu acest prilej, vor fi organizate un concert de muzică clasică și conferințe de prezentare a celor mai importante obiective turistice ale zonei, precum și a ofertei principalilor operatori de turism din zonă.

 

CITEȘTE ȘI: Obiect de patrimoniu emblematic pentru istoria imperială a Băilor Herculane, reconstituit de autoritățile locale [FOTO]

„Băile Herculane, denumită și «Perla Banatului montan», se numără printre cele mai vechi și mai cunoscute stațiuni din România, dar și de pe continentul european. Proprietățile curative ale apelor termominerale de aici erau cunoscute și apreciate încă din vremea romanilor. UAT Băile Herculane va aniversa Ziua Turismului la Băile Herculane, astăzi, 27 septembrie, de la ora 17.30, la Sala Casino de pe terasa din Parcul Central, printr-un eveniment special, în cadrul căruia va concerta Cvartetul Clasica Timișoara. În cadrul evenimentului vor fi prezentate cele mai importante obiective turistice ale zonei, principalii operatori de turim din zonă prezentându-și, de asemenea, ofertele pentru sezonul următor”, anunță primarul orașului Băile Herculane, Cristian Miclău.

 

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite