TRIPLARE-n IZOLARE. Creștere spectaculoasă a numărului de cărășeni izolați la domiciliu

Numărul cărășenilor izolați la domiciliu a explodat la acest început de săptămână. Dacă ieri dimineață erau în izolare doar 124 de persoane, până în această seară, la ora 22, numărul a ajuns la 321. Iar trimiterile în izolare continuă.

Cel puțin 197 de cărășeni au fost plasați în izolare la domiciliu în ultimele 36 de ore, însă numărul ar putea fi chiar mai mare în situația, foarte probabilă, în care, în același interval, au existat și persoane care au ieșit din izolare după expirarea termenului legal de 14 zile. Într-un comunicat transmis în această seară la ora 21.50, Instituția Prefectului Caraș-Severin comunică doar numărul celor aflați în izolare: „La momentul transmiterii acestui comunicat, pe raza județului numărul persoanelor intrate în izolate la domiciliu este de 321, cu precizarea că acest număr este intr-o continuă dinamică”.

În condițiile în care, de pe data de 13 mai, în Caraș-Severin nu a mai fost înregistrat niciun caz nou de COVID-19, care să impună, printre altele, izolarea la domiciliu a contacților, cel mai probabil această creștere spectaculoasă a numărului persoanelor aflate în izolare, de cel puțin 2,6 ori în nici 48 de ore, a fost cauzată de revenirea masivă în țară a celor plecați peste hotare.

Această revenire s-a produs pe fondul renunțării la măsura carantinării pentru persoanele care vin din străinătate și înlocuirea ei, pe durata stării de alertă, cu izolarea la domiciliu pentru 14 zile. Și a generat, în weekend, haos la punctele de trecere a frontierei cu Ungaria.

Negocieri cu autoritățile din Ungaria

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a analizat, astăzi, cu autoritățile din țara vecină, măsurile care pot fi luate pentru a evita aglomerarea punctelor de trecere a frontierei.

„De mâine (20 mai, n.r.), în urma discuțiilor de azi, Poliția de Frontieră din Ungaria și din România vor stabili următoarele lucruri: tranzitul de autoturisme să se facă pe mai multe intrări, pentru că acum se fac doar pe Nădlac, Nădlac 2 și, la intervenția noastră și înțelegerea dânșilor, pe încă trei puncte. După discuția de astăzi, avem posibilitatea să deschidem pe încă cinci puncte. Acum se intră pe Nădlac 1, Nădlac 2, pe Vărșand, pe Borș și Petea. De mâine, dacă ne înțelegem, și sper să ne înțelegem în urma discuțiilor de astăzi, se va putea intra pe Cenad, pe Turnu, pe Salonta, pe Valea lui Mihai și pe Urziceni. În acest mod, evident că fluxul de mașini chiar dacă vine pe fluxul din Ungaria într-un mod organizat, pe interval de timp, în acest sens se poate bifurca pe 10 direcții, ceea ce este foarte bine, că scade presiunea pe Nădlac 1 și Nădlac 2. (…) Ieri s-a decis că este posibil și transportul de persoane în zona internațională. Coroborat cu faptul că, pe analizele noastre, dacă se deschide acest transport de persoane, scade presiunea cu autoturismele, partea maghiară este deschisă la dialog, să stabilim un culoar doar pentru microbuze și autocare. Acest traseu să fie deschis, spre deosebire de cel pentru autoturisme, 24 din 24 de ore. Un autocar ar cuprinde ca volum de pasageri cel puțin 10 autoturisme. Presiunea care vine pe punctul de trecere a frontierei va fi foarte redus și vom încuraja acest transport cu autocare sau microbuze, care va fi organizat indiferent de oră”, a declarat, în Vama Nădlac, Marcel Vela, citat de Digi 24.

În spitale, statistici „înghețate” în Caraș-Severin

În ceea ce privește evoluția cazurilor COVID-19 în Caraș-Severin, datele frunizate astăzi de DSP sunt identice cu cele de ieri: 110 cazuri confirmate, 86 pacienți vindecați și externați, 17 pacienți internați, 6 decese, 1 caz confirmat soldat cu deces  din alte cauze noncovid.

La nivel național, „până astăzi, 19 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 17.191 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 10.166 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 1126 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Sursă foto: pressalert.ro.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite