TURISM ELECTORAL 2020. Din nou plouă cu flotanți în Caraș-Severin! BEJ tipărește buletine suplimentare

Deși mâine au loc alegerile locale pentru autoritățile locale și județene, chiar și astăzi era luată cu asalt Direcția pentru Evidența Populației Reșița, sute de oameni trezindu-se brusc în ultimele zile că ar dori o viză de flotant, în special pentru comune aflate în apropierea municipiului.

Este deja de notorietate că la referendumul din 2012 la secția din Zorlențu Mare prezența la vot era de 130%, iar în 2016 unul dintre candidați (din aceeași familie cu primarul din 2012) fusese reținut pentru 24 de ore după ce a fost prins plătind pentru vize de reședință și, indirect, pentru voturi la alegerile locale.

Doar astăzi, 26 septembrie, la Direcția pentru Evidența Populației Reșița au venit pentru înnoirea cărților de identitate sau vize de reședință (flotant) 121 de persoane, din care 43 cereau vize de reședință. În condițiile în care media zilnică era de maxim 40 de persoane, deci de trei ori mai mică! Și tot astăzi au fost eliberate 64 de vize de reședință, în principal pentru 4 dintre cele 9 unități administrativ-teritoriale comunale arondate acestui serviciu de evidență a populației.

Comunele de unde vin cele mai mari solicitări de vize de reședință zilele acestea sunt Fârliug și Zorlențu Mare, iar săptămânile trecute a mai fost cerut un volum mare de vize pentru Dognecea și Brebu.

De altfel, la Zorlențu Mare chiar s-a desfășurat o acțiune mai amplă a ofițerilor DGA care l-ar fi vizat chiar pe omul cu care candidatul Ișfan defilează că va fi noul viceprimar (deși aceasta nu este o funcție numită, viceprimarul fiind ales prin vot de către consilierii locali, având nevoie de majoritatea simplă a voturilor). Zeci de dosare penale sunt în lucru la Inspectoratul de Poliție al Județului Caraș-Severin, dosare în care sunt vizate persoane de la diverse partide politice care se folosesc de aplicarea vizelor de reședință pentru a cumpăra voturile din 27 septembrie.

Conducerea Direcției pentru Evidența Populației Reșița anunță cetățenii că toți cei cărora le-a expirat actul de identitate în din 4 martie până în 27 septembrie 2020 pot vota duminică cu acel act de identitate fără probleme. Dacă, totuși, se va insista pe reînnoirea chiar acum a acestui document, direcția are mâine program cu publicul de la ora 7 până la închiderea secțiilor de votare.

Explicație foto: Imagini surprinse azi la ora 10 și la ora 15, la sediul Direcției pentru Evidența Populației Reșița. Surse: FB Vali Marin și resita.ro.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available