Turismul din Caraș-Severin, prăbușit sub impactul COVID-19. Scădere cu 98%!

Puțin peste 300 de turiști au ajuns, în aprilie, în Caraș-Severin, potrivit datelor publicate ieri de Institutul Național de Statistică. Acestea nu fac decât să confirme proporțiile dezastrului produs în turism de pandemia de coronavirus. 

După o scădere cu aproape 61% în luna martie, în aprilie turismul s-a prăbușit cu totul în Caraș-Severin, ca de altfel, în întreaga țară. În mod normal, minivacanța de Paște ar fi adus la Văliug, Sasca Montană, Băile Herculane sau la Dunăre sute, dacă nu chiar câteva mii de turiști. Anul acesta, însă, pensiunile au fost goale. Din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, în niciuna din aceste zone nu au ajuns turiști.

Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, pe parcursul întregii luni aprilie s-au înregistrat doar 307 sosiri în unitățile de cazare din Caraș-Severin, față de 16.820 în aceeași perioadă a anului trecut. Așadar, o scădere uriașă, de peste 98%, generată de criza COVID-19. Acești turiști au ajuns în unități de cazare (pensiuni, vile sau hoteluri) din Caransebeș, Oravița, Bocșa, Buchin, Băuțar și Bozovici, unde numărul total al înnoptărilor a fost de 2.155. Comparativ cu aprilie 2019, când numărul total al înnoptărilor a fost de aproape 46.000, scăderea este de peste 95%.

La nivelul Regiunii Vest, scăderea înregistrată în aprilie a fost de 97%, sub media națională de 98,1%. În toate cele 4 județe din regiune, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș, au ajuns doar 2.281 de turiști, față de peste 75.500 în luna aprilie a anului trecut.

Institutul Național de Statistică precizează că datele referitoare la numărul de sosiri și la numărul de înnoptări nu includ persoanele care s-au aflat în carantină instituționalizată și au fost cazate în structurile turistice.

Sursă foto Lacul Prisaca: FB Turism în Banat 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite