UPDATE. Descinderi ale Poliției în 30 de locații din Caraș-Severin

Mai multe percheziții efectuate de polițiști din cadrul IPJ Caraș-Severin au loc la această oră în Reșița, Bocșa și localități din apropiere.

Inspectoratul de Poliție al Județului Caraș-Severin, cu ajutorul Jandarmeriei județene, încearcă să destructureze o rețea de trafic de țigări. Perchezițiile se desfășoară în 30 de locații, aflate în orașele Reșița, Bocșa și în localități din apropiere.

Vom reveni pe măsură ce vom avea informații suplimentare. Fotografiile au fost făcute de noi în apropierea unui club din Bocșa, deținut de omul de afaceri Gabriel Mititescu, acolo unde a descins unul din echipajele de mascați.

UPDATE 1, ora 12.05

Se confirmă că printre cei vizați de ancheta Poliției se numără Gabriel Mititescu, care este și consilier local, și vicepreședinte al Organizației Orășenești Bocșa a PSD, așa cum declară în declarația sa de interese. Și, deși perchezițiile au loc la un club privat, unde și locuia, în declarația de avere a lui Mititescu nu apare nici imobilul și nici măcar un alt venit, apar doar indemnizația de consilier local și alocațiile pentru copii.

UPDATE 2, ora 13.40

Comunicat de presă al DIICOT:

„La data de 04.06.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Caraş-Severin împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraș-Severin au efectuat un număr de 32 de percheziţii domiciliare pe raza județelor Caraș-Severin, Timiș și Arad, într-o cauză vizând destructurarea a două grupări infracționale organizate, specializate în săvârșirea infracţiunii de contrabandă.

În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2019, pe raza municipiului Reșița și orașului Bocșa s-au constituit două grupări infracționale specializate în săvârşirea de infracţiuni din sfera contrabandei cu ţigări. Scopul membrilor grupărilor era obţinerea de câştiguri mari prin alimentarea pieţei negre a ţigărilor de contrabandă din municipiul Reșița și orașul Bocșa.
Pe parcursul monitorizării celor două grupări s-a constatat o preocupare permanentă a membrilor de a identifica atât surse noi de aprovizionare, convenabile ca preţ, cât şi extinderea pieţei de desfacere. Specific acestor grupări era faptul că acţionau pe mai multe paliere, prezentând elementele specifice unui grup infracţional organizat. Pe întreaga perioadă a monitorizării celor două grupuri infracţionale, s-a constatat un caracter de permanență al actelor infracţionale, o ritmicitate şi un mod de lucru care atestă clar că actele infracționale nu erau spontane, rezultatul unor decizii singulare, de moment, ci rezultatul unor înţelegeri prealabile şi a unor cutume formate pe parcursul desfăşurării activităţii infracţionale.
Astfel, piaţa neagră a ţigărilor neaccizate de pe raza municipiului Reşiţa şi oraşului Bocşa era acoperită aproape în întregime de cele două grupări infracţionale.
Ambele grupări infracţionale funcţionau pe acelaşi schelet, respectiv un palier de organizare/coordonare, condus de liderul grupului, un palier de aprovizionare format din surse de pe raza judeţelor Arad şi Timiş şi transportatori, şi un alt palier, de distribuţie en-detail, existând elemente comune între cele două grupări infracţionale organizate atât la nivel de aprovizionare, cât şi la nivel de distribuţie stradală.
Pe parcursul monitorizării grupărilor infracționale organizate au fost realizate un număr mare de prinderi în flagrant, de la membrii grupului fiind confiscate peste 400.000 țigarete provenite din acte de contrabandă, cu o valoare de peste 240.000 de lei.
La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Caraș-Severin vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 30 de persoane.
Până la acest moment, în urma perchezițiilor, au fost ridicate suma de peste 100.000 de euro, în lei și valută, țigarete fără timbru fiscal, o armă neletală supusă autorizării, despre care există presupunerea rezonabilă că ar fi deținută ilegal și substanțe susceptibile a fi droguri de mare risc.
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Timișoara, al lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Caraș-Severin, al luptătorilor din cadrul Serviciul de Acțiuni Speciale al I.P.J. Timiș și al jandarmilor din cadrul Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin și  Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available