„Turist în Banat” – proiectul prin care Asociația Acasă în Banat vrea să pună în valoare patrimoniul rural din Caraș-Severin a obținut finanțare

 

Proiectul „Turist în Banat” inițiat de Asociația Acasă în Banat se numără printre cele nouă proiecte câștigătoare ale finanțării oferite de Fundația Orange în cadrul programului „Susține un ONG!”. Fondul de finanțare „Susține un ONG” are o valoare de 315.000 lei.

 

Pentru al treilea an consecutiv, Asociația Acasă în Banat devine partener cu Fundația Orange pentru punerea în valoare a patrimoniului rural din județul Caraș-Severin. După „Salvăm Morile de Apă” – proiect derulat în 2020 la Gârnic, Șopotu Vechi și Pârvova – și „Hai la Rudăria!” – renovarea celor 22 de mori de apă din comuna Eftimie Murgu, în 2021 – Asociația Acasă în Banat revine în 2022 cu un nou proiect, „Turist în Banat”, care a reușit să obțină finanțare în cadrul programului „Susține un ONG” ce încurajează angajații Orange să se implice activ în susținerea comunității.

 

Potrivit inițiatorilor, proiectul „Turist în Banat” vine în sprijinul comunităților locale cu potențial turistic ridicat, dar care necesită o intervenție energică pentru dezvoltarea infrastructurii turistice. Acesta își propune transformarea comunei Prigor din Banatul Montan într-o destinație turistică accesibilă, atractivă și sustenabilă pentru comunitatea locală.

 

„Intervenim în sprijinul comunității locale pentru a o ajuta să dezvolte o economie bazată pe turism, pentru a se prezenta turiștilor la adevărata ei valoare: case grănicerești vechi de peste 200 de ani, peste 20 de mori de apă, clădiri istorice, tradiții și meșteșuguri, dar și numeroase atracții naturale spectaculoase ce așteaptă să fie descoperite. Toate acestea vor fi introduse într-un sistem coerent, ușor accesibil și bine semnalizat”, spun reprezentanții Asociației Acasă în Banat.

 

La rândul său, Andrei Amarghioalei, shop manager la Orange România și susținător din partea companiei al proiectelor Asociației Acasă în Banat, a declarat: „Am ales să mă implic din nou deoarece susțin și cred foarte tare în potențialul turistic din România, iar atunci când mă gândesc că pot contribui și eu la dezvoltarea acestei ramuri nu pot decât să mă bucur. Sunt foarte multe locuri în această țară pe care trebuie să le ajutăm, așa cum putem, să se dezvolte și pe care trebuie să le facem cunoscute”.

 

Celelalte opt proiecte care au obținut finanțare în cadrul programului „Susține un ONG!” sunt: „#30depași spre Casa Speranței” – Fundația Hospice Casa Speranței; „Copii SMART pentru meseriile viitorului” – Fundația Leul Albastru; „Educație fără bullying” – Asociația Bolnavilor de Von Hippel Lindau; „Orange Virtual 3D Science Lab” – Fundația Comunitară Prahova; „Hackathon – Pași spre succes” – Asociația Touched România; „Oul sau Găina” – Asociația CERT Transilvania; „BebeBunVenit” – Asociația La Primul Bebe și „Bibliotecă și educație digitală pentru copiii din Pechea” – Fundația Inimă de Copil.

 

Proiectele câştigătoare au fost selectate de un juriu format din Lăcrămioara Botezatu – Fondator CSR Media; Dana Oancea – co-fondator Carta Diversității din România; Cristian China-Birta – blogger, trainer și speaker; Dragoș Tuta – fondator al Ambasadei Sustenabilității în România și Ovidiu Ana – director executiv Fundația Orange, pe baza unor criterii precum: relevanța grupului țintă și a nevoii identificate; impactul estimat asupra beneficiarilor; modul de planificare a implementării proiectului; rezultatele estimate și numărul de beneficiari; bugetul propus; modul general de prezentare a proiectului, precum și posibilitatea implicării voluntarilor Orange în activități din cadrul acestuia.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available