Un cărășean – călăuză pentru cetățeni din Afganistan care vor să ajungă în vestul Europei. Bărbatul este cercetat de polițiști și procuror

 

Cărășeanul a fost prins de polițiștii de frontieră din Timiș în timp ce transporta cu un autovehicul zece afgani, pe Drumul Național 59, între localitatea de frontieră Moravița și Denta.

 

Potrivit polițiștilor de frontieră din cadrul Sectorului Moraviţa, conducătorul auto din Caraș-Severin i-ar fi preluat pe migranții afgani – zece bărbați cu vârste între 18 și 30 de ani – din apropierea graniței cu Serbia și urma să îi transporte până la Timișoara. Drumul acestora s-a terminat, însă, la numai câțiva kilometri distanță, între Moravița și Denta autovehiculul condus de cărășean find oprit în trafic de către polițiștii de frontieră.

 

„Polițiștii de frontieră au constatat că în interiorul mijlocului de transport se mai aflau zece pasageri, toţi bărbaţi, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, fapt pentru care toţi ocupanţii din autovehicul au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări. Cu ocazia verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că pasagerii sunt cetățeni afgani, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 ani. Bărbaţii au declarat că au fost preluaţi din aproprierea frontierei cu Serbia de către şoferul mijlocului de transport şi că urmau să fie transportați la Timișoara”, transmite purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, Mihaela Leș.

 

În această cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, la finalizare urmând să fie luate măsurile legale care se impun.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite