Un medic de familie din Reșița s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor și abuz în serviciu!

Procurorii cărășeni au în lucru mai multe dosare penale pentru infracțiuni legate de evoluția epidemiei de COVID-19. Printre cei vizați se află și un medic de familie.

Un medic de familie din Reșița este cercetat penal după ce a solicitat pacienților, pentru eliberarea rețetelor medicale, să se prezinte la cabinet cu cardul de sănătate, deși, potrivit legislației în vigoare, pe durata stării de urgență este suspendată utilizarea cardului de sănătate.

Împotriva medicului de familie a fost formulată plângere penală la Inspectoratul Județean de Poliție – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița, fiind deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor și abuz în serviciu.

Pe parcursul zile de astăzi, au fost înregistrate 3 dosare penale și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș, pe numele unor persoane care au completat cu date false documentele necesare deplasării pe perioada stării de rugență instituită în contextul propagării epidmiei de COVID-19. Este vorba despre doi bărbați din Caransebeș și unul din Băile Herculane care, atunci când au fost opriți în trafic de echipajele de poliție, au prezentat adeverințe permanente eliberate de angajator, însă, în urma verificărilor, a rezultat că aceștia, în realitate, nu figurează ca angajați ai firmelor respective. Cei 3 sunt cercetați penal pentru fals în declarații.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite