Suntem prezenți și pe

Social

Avem dovada! Aparatul de analize PCR pentru coronavirus a ajuns la Reșița

Publicat cu

în

Așa cum ziarul resita.ro anunța în 2 aprilie, un aparat PCR de depistare a infecţiei cu noul coronavirus cumpărat de municipalitatea reșițeană a ajuns la Spitalul Județean de Urgență încă din data de 1 aprilie.

Deși fotografiatul în incinta SJUR este interzis, astăzi avem și dovada cu aparatul de analize PCR (Polymerase Chain Reaction) aflat în Laboratorul spitalului, locul în care acesta a fost amplasat.

După anunțul primarului Ioan Popa că Primăria Reșița va cumpăra un asemenea aparat de analize, mai mulți reșițeni au insinuat pe Facebook că decizia edilului este foarte bună, dar mai trebuie să și vedem aparatul la spital. Redacția resita.ro vă oferă primele fotografii cu aparatul donat de către municipalitate Spitalului Județean.

Este un VC FILMARRAY SYS IVD FA2.0, produs de o companie multinațională cu sediul în Franța, Biomerieux SA, echipament destinat depistării persoanelor infectate cu coronavirusul SARS-CoV-2. Potrivit ultimei ședințe de Consiliu Local, municipalitatea va mai achiziționa alte două asemenea aparate pentru analize, această aparatură urmând să fie folosită și pentru alte boli sau infecții virale, nu numai pentru coronavirus.

Aparatul are o capacitate de testare de aproximativ 60 de teste zilnic, iar rezultatul este disponibil în aproximativ 3 ore. „Noi vrem să ajungem la o capacitate de testare de 200 de teste zilnic, vom mai primi un aparat PCR și de la Consiliul Județean, care are o capacitate de testare mult mai mare, dar ne-au promis un asemenea aparat și niște ONG-uri”, spune managerul Waldemar Murgu.

Până acum, toate probele recoltate în Caraș-Severin suspecților de infecție cu coronavirus erau transportate și analizate la Timișoara sau București. Prin realizarea testelor în Laboratorul spitalului, unitatea sanitară economisește aproape jumătate din suma de bani plătită la București, la care se adaugă cheltuielile de transport și timpul câștigat. Primele teste vor fi făcute, cel mai probabil, în această săptămână, kiturile de testare aflându-se acum în vamă.

CITEȘTE ȘI: POPA a declanșat CRUCIADA ANTICOVID în Consiliul Local Reșița!

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Justiție2 ore în urmă

DEZVĂLUIRI. Fost director al Combinatului din Reșița, dovedit „unul dintre cei mai mari criminali ai regimului comunist”!

Administrație11 ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație13 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social19 ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitate22 de ore în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrațieo zi în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitate2 zile în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătate2 zile în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Educație2 zile în urmă

Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Actualitate2 zile în urmă

Surprize pregătite de Primăria Reșița în ziua de Dragobete

Cele mai citite