Avem dovada! Aparatul de analize PCR pentru coronavirus a ajuns la Reșița

Așa cum ziarul resita.ro anunța în 2 aprilie, un aparat PCR de depistare a infecţiei cu noul coronavirus cumpărat de municipalitatea reșițeană a ajuns la Spitalul Județean de Urgență încă din data de 1 aprilie.

Deși fotografiatul în incinta SJUR este interzis, astăzi avem și dovada cu aparatul de analize PCR (Polymerase Chain Reaction) aflat în Laboratorul spitalului, locul în care acesta a fost amplasat.

După anunțul primarului Ioan Popa că Primăria Reșița va cumpăra un asemenea aparat de analize, mai mulți reșițeni au insinuat pe Facebook că decizia edilului este foarte bună, dar mai trebuie să și vedem aparatul la spital. Redacția resita.ro vă oferă primele fotografii cu aparatul donat de către municipalitate Spitalului Județean.

Este un VC FILMARRAY SYS IVD FA2.0, produs de o companie multinațională cu sediul în Franța, Biomerieux SA, echipament destinat depistării persoanelor infectate cu coronavirusul SARS-CoV-2. Potrivit ultimei ședințe de Consiliu Local, municipalitatea va mai achiziționa alte două asemenea aparate pentru analize, această aparatură urmând să fie folosită și pentru alte boli sau infecții virale, nu numai pentru coronavirus.

Aparatul are o capacitate de testare de aproximativ 60 de teste zilnic, iar rezultatul este disponibil în aproximativ 3 ore. „Noi vrem să ajungem la o capacitate de testare de 200 de teste zilnic, vom mai primi un aparat PCR și de la Consiliul Județean, care are o capacitate de testare mult mai mare, dar ne-au promis un asemenea aparat și niște ONG-uri”, spune managerul Waldemar Murgu.

Până acum, toate probele recoltate în Caraș-Severin suspecților de infecție cu coronavirus erau transportate și analizate la Timișoara sau București. Prin realizarea testelor în Laboratorul spitalului, unitatea sanitară economisește aproape jumătate din suma de bani plătită la București, la care se adaugă cheltuielile de transport și timpul câștigat. Primele teste vor fi făcute, cel mai probabil, în această săptămână, kiturile de testare aflându-se acum în vamă.

CITEȘTE ȘI: POPA a declanșat CRUCIADA ANTICOVID în Consiliul Local Reșița!

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite