Un milion sub bradul de Crăciun! Felix Borcean: „Cadoul Guvernului Orban pentru municipiul Caransebeș”

În ajunul Crăciunului, municipiul Caransebeș a primit un cadou nesperat din partea Guvernului României: suplimentarea sumei alocate la precedenta rectificare bugetară, cea din 20 decembrie, cu 950.000 lei, pentru achitarea datoriilor de funcționare ale Spitalului Municipal de Urgență!

Anunțul a fost făcut aseară de viceprimarul Marius Isac pe pagina sa de Facebook: „S-a publicat astăzi (ieri, n.r.) în Monitorul Oficial nr. 1040/24.12. 2019 Hotărârea Guvernului nr. 977, adoptată ieri, 23 decembrie 2019. Guvernul PNL a suplimentat suma de 420 mii lei alocată municipiului Caransebeș, cu încă 950 mii lei (9,5 miliarde lei vechi) pentru a susține Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș în vederea achitării datoriilor de funcționare. Mulțumim domnilor Ludovic Orban și Marcel Vela, dorind întregului Guvern «Sărbători Fericite»!”.

Reacția imediată a primarului Felix Borcean? „Așa mai merge! Cadoul Guvernului Orban pentru municipiul nostru. Crăciun liniștit!”, a transmis edilul-șef.

Adrian Cican, managerul Spitalului Municipal de Urgență, a ținut să sublinieze că gestul Guvernului Orban este extrem de benefic pentru unitatea spitalicească din Caransebeș, putându-se vorbi despre un moment istoric. „În acest moment spitalul are zero datorii la apă, canal, salubritate, gaz și energie electrică, pentru prima oară în istoria existenței acestui spital. Mai rămân aproximativ 7 milioane lei arierate și un total de aproximativ 9,5 milioane lei total datorii. Acum a rămas să înființăm ambulatoriu de specialitate cu 19 cabinete, să aducem medici tineri specialiști pentru specialitățile noi înființate și aparatură modernă. În ianuarie o să avem aparatură nouă în spital, se va renova noul ambulatoriu (policlinică) și… să avem puțină răbdare că Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș va arăta altfel din martie 2020”, anunță managerul Adrian Cican.

Dacă amintim că, la rectificarea bugetară din 20 decembrie, municipiului Caransebeș i s-au alocat 420.000 lei, după suplimentarea din 23 decembrie suma totală ajunge la 1,32 milioane lei, cu ceva mai bine de 500.000 lei peste suma de care a beneficiat municipiul reședință de județ, Reșița.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite