UPDATE. Un nou focar de COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Numărul focarelor s-a dublat, în ultima lună, în Caraș-Severin

Numărul focarelor de COVID-19 a început să crească, din nou, în Caraș-Severin. În momentul de față sunt active 24 de focare, cel mai mare număr înregistrat de la începutul acestui an. Aproape jumătate dintre acestea sunt în unități de învățământ, centre sociale și în spitale.

Direcția de Sănătate Publică a raportat, ieri, un nou focar de COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Este al doilea înregistrat în ultimele două săptămâni în cea mai mare unitate medicală cu paturi din Caraș-Severin, după cel raportat pe 17 februarie pe Secția Urologie (trei cazuri: un medic, un asistent medical și un personal auxiliar). De această dată, este vorba despre trei pacienți de pe Secția Hematologie care au fost confirmați pozitiv cu infecție cu coronavirus. Totodată, DSP a mai raportat un focar familial cu trei cazuri, în comuna Armeniș.

Numărul focarelor active a ajuns, astfel, la 24, dublu față de începutul lunii februarie. În total, în aceste focare sunt confirmate 81 de cazuri de infecție cu coronavirus. 14 focare sunt de tip familial, în Reșița, Caransebeș, Băile Herculane, Moldova Nouă, Oravița, Ticvaniu Mare, Doclin, Vermeș și Armeniș. Alte cinci focare se înregistrează în unități de învățământ: Liceul de Arte „Sabin Păuța (trei profesori), Liceul Diaconovici-Tietz Reșița (patru elevi), Centrul „Cristiana” Bocșa (trei cazuri), Colegiul Național „Traian Lalescu” (doi elevi și un cadru didactic) și Liceul Tehnologic „Decebal” Caransebeș (patru cazuri). De asemenea, mai sunt focare în două centre rezidențiale, ambele pentru copii – Centrul „Raisa” din Reșița (patru beneficiari) și Casa „Dorca” din Prilipeț (trei beneficiari) –, cele două focare din Spitalul Județean de Urgență Reșița și un focar cu șapte cazuri la o companie privată din Reșița.

Conform ultimei raportări a DSP, în Caraș-Severin sunt, în total, 329 de cazuri active de COVID-19. Cele mai multe persoane confirmate pozitiv se află în izolare instituționalizată sau la domiciliu, 230, în timp ce 99 de persoane sunt internate în spital: 51 la Reșița, dintre care zece la ATI, 42 la Caransebeș (patru la ATI) și șase la Oravița.

Incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 1,02 cazuri la 1.000 de locuitori în Caraș-Severin, în creștere ușoară față de zilele trecute, când era de sub 1 la mie. Și în Reșița se observă o tendință de creștere, incidența depășind, din nou, pragul de 1,5 la mie, după ce zilele trecute se situase sub acest prag, ceea ce ar fi permis trecerea din scenariul galben în cel verde. Peste 3 cazuri la 1.000 de locuitori se înregistrează, în prezent, în Doclin (4,59), Vermeș (4,56) și Zorlențu Mare (4), iar între 1,5 și 3 cazuri la mie, în șapte localități: municipiile Reșița (1,61) și Caransebeș (1,74), orașul Băile Herculane (2,32) și comunele Lăpușnicel (2,15), Slatina-Timiș (1,66), Fârliug (1,65) și Lupac (1,52).

UPDATE, ora 15.30

DSP Caraș-Severin anunță că astăzi, 2 martie, au fost raportate încă trei focare de COVID, toate familiale. Sunt localizate două în Caransebeș (în total 9 persoane confirmate pozitiv) și unul în Reșița (3 persoane).

Sursă foto: vaccination-info.eu

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite