Un primar urechist: „Știam că se întâmplă ceva necurat acolo”. Aquacaraș și Poliția Locală Caransebeș îi demonstrează lui Felix Borcean că bate câmpii [FOTO]

După atâtea și atâtea scandaluri cu presupuse fapte de corupție (implicit de furt din banul public), în care a fost implicată Primăria Caransebeșului, Felix Borcean pare să fi făcut o fobie la hoție. Evident, însă, neliniștile acestuia nu rimează nicicum cu proverbul „Hoțului de hoț i-e frică”.

Primarul Felix Borcean s-a inflamat zilele trecute, auzind el – probabil de la gura sobei – că muncitori de la Aquacaraș sunt puși pe tăiat țevile de la vechea uzină de apă din Caransebeș. A făcut chiar și declarații explicite în acest sens, într-un ziar local (caon.ro). „Am primit niște imagini și știam că se întâmplă ceva necurat acolo, că am fost sunat azi din toate unghiurile (…). În opinia mea, AquaCaraș taie fierul vechi și-l ia de acolo, tot dispar tronsoane de fier vechi. (…) Ei taie și vând fierul. Treaba lor, să taie cât vor, dar la final trebuie să ne-o predea cum a fost. De ce să nu iau eu fierul, că e al meu, al orașului, de ce să-l taie ei? E 500 de lei un metru de țeavă din aia, acolo-s bani, cineva a furat fierul”, spunea Felix Borcean, acuzând societatea Aquacaraș că „fură fier”.

La fața locului, deci la vechea uzină de apă din cartierul Balta Sărată, s-au deplasat imediat mai mulți polițiști, unii de la Poliția Locală Caransebeș, alții de la Poliția municipală. Care i-au surprins în flagrant pe muncitorii de la Aquacaraș… muncind. Muncind pe bune, pentru că oamenii asta făceau: executau lucrări de blindare a conductelor pentru stoparea pierderilor de apă.

Intervenții cu acordul acționarului majoritar, Consiliul Județean

Pentru că primarul Felix Borcean nu a revenit asupra declarațiilor fără acoperire făcute săptămâna trecută, conducerea Aquacaraș a trimis azi principalelor redacții din județ un comunicat de presă.

„Ca urmare a declarațiilor făcute de domnul Felix Borcean, primarul municipiului Caransebeș, prin care acesta acuză societatea AquaCaraș de un presupus furt de fier vechi din incinta fostei uzine de apă din cartierul Balta Sărată-Buchin, se impun următoarele precizări:

Uzina de Apă la care acesta face referire a fost predată de Primăria Caransebeș către Aquacaraș în anul 2005, în stare de nefuncționare, societatea asumându-și toate cheltuielile necesare pentru conservarea echipamentelor și a instalațiilor acesteia în cele mai bune condiții. În acest sens, societatea a suportat din bugetul propriu cheltuieli de aproximativ 400.000 lei anual pentru pază, energie electrică și alte cheltuieli materiale.

Societatea noastră a depus toate eforturile pentru păstrarea în bune condiții a obiectivelor deținute în concesiune. În urma verificărilor periodice făcute, s-au constatat pierderi ce pot cumula peste 100.000 mc pe conductele din incinta Stației de Apă, din cauza vechimii mult mai mare decât durata normală de funcționare a acestora. Situația a fost expusă conducerii Consiliului Județean, acționarul majoritar al societății, și, de comun acord, s-a luat decizia intervenției pentru remedierea problemelor constatate. Astfel, în ultimele luni, angajații noștri au derulat periodic lucrări de blindare a conductelor pentru stoparea pierderilor de apă.

Cele prezentate mai sus au susținere și în constatările făcute de polițiștii veniți la fața locului pentru a face verificări, în urma unor sesizări făcute de persoane aflate în anturajul domnului primar, foști angajați ai AquaCaraș ce doresc discreditarea societății”, informează Biroul comunicare și relații publice al societății Aquacaraș.

Felix Borcean primește încă o mână de ajutor. Ca să nu mai vorbească aiurea!

În consecință, reprezentanții companiei județene de apă și canalizare concluzionează că primarul Caransebeșului, prin modul în care a pus problema, demonstrează lipsă de interes față de o colaborare onestă între municipalitate și Aquacaraș, în interesul cetățenilor din orașul de pe Timiș și Sebeș.

„Considerăm că formulări de genul «nu mă prostesc ei pe mine că nici eu nu-s copil mic să cred că ei fac nu știu ce lucrări acolo», făcute de domnul primar fără o verificare prealabilă, arată lipsa de interes a acestuia față de o colaborare onestă. În acest sens, dorim să îi aducem aminte domnului Felix Borcean că, în urmă cu nu foarte mult timp, a participat la punerea în funcțiune a stației de epurare din cartierul Jupa, eveniment pentru care societatea de apă și canal a investit peste 150.000 de lei din bugetul propriu, deși această investiție era obligația Primăriei Caransebeș. Acest eveniment ar fi trebuit să îi ofere domnului Borcean siguranța că AquaCaraș este o societate de acțiune, ce dorește rezolvarea problemelor în interesul cetățenilor, mai mult decât dispute sterile.

Pentru ca activitatea societății să se desfășoare fără alte insinuări tendențioase, conducerea AquaCaraș a dispus montarea unui sistem de supraveghere video în perimetrul uzinei de apă. Sperăm ca acest demers să îl ajute pe domnul primar să se informeze înainte de a ieși public cu afirmații denigratoare”.

Biroul comunicare și relații publice al societății Aquacaraș a trimis presei fotografii făcute la vechea uzină de apă, care confirmă lucrările de blindare executate acolo, precum și copia raportului Poliției Locale Caransebeș după verificările făcute la fața locului. Le prezentăm și noi mai jos, spre știința edilului urechist, dar și a susținătorilor săi care cred că primarul lor știe pe ce lume trăiește.

Sursă foto Felix Borcean: expressdebanat.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available