UPDATE. Un oltean venit din Spania a mințit autoritățile la Otopeni, ca să ajungă el bine-mersi în Caransebeș

Situație incredibilă în plină criză coronavirus. Un bărbat întors luni, 16 martie, din Spania a reușit să păcălească autoritățile și, în loc să se autoizoleze la domiciliu, în județul Dolj, a ajuns până la Caransebeș. Acum este cercetat penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Bărbatul, originar din Filiași, județul Dolj,  a revenit luni din Spania, cu o aeronavă pe Aeroportul Otopeni. Aici, a completat declarația pe propria răspundere și chestionarul de evaluare și localizare pe teritoriul României, menționând că se va autoizola la adresa de domiciliu, într-un imobil de pe strada Tudor Vladimirescu din localitatea Filiași. Două zile mai târziu, a fost depistat la o distanță de 200 de kilometri, tot pe o stradă numită Tudor Vladimirescu, într-un apartament din Caransebeș.

„Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș”, informează prim-procurorul Maria Colțan.

Acesta este primul dosar penal înregistrat pe raza județului Caraș-Severin pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în contextul epidemiei COVID-19. Până acum, au fost aplicate și 6 amenzi contravenționale, în cuantum total de 60.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii autoizolării la domiciliu.

UPDATE, sâmbătă, 21 martie, ora 18.45

DSP Caraș-Severin informează că bărbatul din Filiași, cunoscut cu afecțiuni psihice, a fost transportat la o unitate spitalicească de profil din județul Timiș.

Totodată, în contextul creșterii accentuate a numărului de persoane autoizolate la domiciliu, reprezentanții instituției îi asigură pe cărășenii care manifestă o îngrijorare crescândă legată de gestionarea fenomenului, că „aceste persoane sunt monitorizate permanent de către DSP, sunt sunate în fiecare zi, pentru a le fi verificată starea de sănătate și faptul că stau acasă. În plus, există un sprijin permanent, proactiv, din partea instituțiilor de sub autoritatea Instituției Prefectului, Poliție, Jandarmerie, ISU. Reprezentanții acestor structuri au misiuni permanente în ceea ce privește conducerea persoanelor spre locurile de carantinare și supravegherea acestor locuri, verificarea informațiilor privind persoanele care nu respectă regimul de autoizolare și multe altele. În ultima perioadă au fost intensificate acțiunile celor trei instituții pentru verificarea tuturor persoanelor izolate la domiciliu. Inclusiv UAT-urile participă la identificarea și rezolvarea aspectelor semnalate direct de la cetățeni. Se fac intense și numeroase verificări la domiciliul persoanelor înregistrate în evidențele DSP și instituțiilor MAI”.

Pe lângă acestea, DSP menține un contact permanent cu primăriile pentru asigurarea, în măsura posibilităților, a celor necesare autoizolaților la domiciliu, acolo unde există necesități.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available