Un oraș sănătos este întreținut de cetățeni sănătoși. Hai în pauza de mișcare!

„Hai în pauza de mișcare!”

În 1-2 Iunie reşiţenii sunt invitaţi în centrul civic din Reșița pentru a participa la atelierele sportive, comepetitionale și de creație dedicate comunității Reșițene de toate vârstele.

Un moment de mult așteptat, va avea loc Sâmbătă în 1 Iunie de la ora 16 la competiția de Skate din Centrul Civic, unde vor avea loc demonstrații executate de cei mai ingenioși skateri din țară. La concurs se pot înscrie reșițenii pasionați de acest sport – și nu numai! – începând cu ora 14, la standul amenajat pentru în apropierea parcului de Skating din Centrul Civic.

32 de orașe s-au înscris anul acesta în competiția „Hai în pauza de mișcare”, parte a programului Bucurie în Mișcare, derulat din 2012 de Asociația 11even din Cluj, cu sprijinul Kaufland România. Competiția, care s-a desfășurat în perioada 5-15 martie 2019, își propune să atragă atenția asupra nevoii de mișcare ca soluție pentru stresul vieții cotidiene și se adresează persoanelor, organizațiilor și entităților preocupate de sport și de un stil de viață sănătos care își  doresc să aducă în orașul lor festivalul Bucurie în Mișcare.

Orașele care au câștigat anul acesta în competiție, împărțite pe patru categorii, sunt: Arad, Craiova, Galați, Timișoara, Bacău, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Reșița, Roman,Târgoviște, Alexandria. Cele 12 festivaluri vor avea loc în perioada mai – iunie și presupun, în fiecare oraș, două zile cu zeci de activități în aer liber, demonstrații și concursuri diverse.

Tinerii peste 16 ani, au susținut orașul Reșița în competiție, postând pe Facebook și/sau Instagram o imagine sau un video în care arată cum face mișcare în oraș (pașii campaniei au fost publicați pe site-ul www.bucurieinmiscare.ro) și se pare că au făcut-o bine, Reșița fiind printre câștigători.

Anul acesta, Grupul Local de Tineret Argus din Reșița a mobilizat tinerii din oraș pentru a aduce festivalulBucurie în Mișcare în municipiul nostru.

Asociația 11even, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale și Kaufland România, a partenerului local GLT Argus Reșița și a Primăriei Reșițene, va facilita participarea unui număr de aproximativ 5000 de participanți din Reșița și nu în ultimul rând vor beneficia de acest proiect și un numar mare de copii din mediul rural din județul Caraș Severin.

Pentru că ne dorim să avem un festival foarte frumos pentru: copii, tinerii și comunitatea reșițeană vom face echipă cu: Universitatea Eftimie Murgu, Palatul copiilor din Reșița, ISJ Caras Severin, Crucea Roșie, cluburile sportive si cluburile de dansuri din Reșița.

Imagini de la edițiile precedente sunt disponibile la acest link: www.bucurieinmiscare.ro/foto.

Imagini de anul acesta din perioada 1-2 Iunie 2019 de la festivalul care se v-a desfășura în Reșița în fața sălii polivalente, vor putea fi urmărite pe: https://www.facebook.com/gltresita/

Aici găsiți regulamentul.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available