Suntem prezenți și pe

Urban

Un oraș sănătos este întreținut de cetățeni sănătoși. Hai în pauza de mișcare!

Publicat cu

pe

„Hai în pauza de mișcare!”

În 1-2 Iunie reşiţenii sunt invitaţi în centrul civic din Reșița pentru a participa la atelierele sportive, comepetitionale și de creație dedicate comunității Reșițene de toate vârstele.

Un moment de mult așteptat, va avea loc Sâmbătă în 1 Iunie de la ora 16 la competiția de Skate din Centrul Civic, unde vor avea loc demonstrații executate de cei mai ingenioși skateri din țară. La concurs se pot înscrie reșițenii pasionați de acest sport – și nu numai! – începând cu ora 14, la standul amenajat pentru în apropierea parcului de Skating din Centrul Civic.

32 de orașe s-au înscris anul acesta în competiția „Hai în pauza de mișcare”, parte a programului Bucurie în Mișcare, derulat din 2012 de Asociația 11even din Cluj, cu sprijinul Kaufland România. Competiția, care s-a desfășurat în perioada 5-15 martie 2019, își propune să atragă atenția asupra nevoii de mișcare ca soluție pentru stresul vieții cotidiene și se adresează persoanelor, organizațiilor și entităților preocupate de sport și de un stil de viață sănătos care își  doresc să aducă în orașul lor festivalul Bucurie în Mișcare.

Orașele care au câștigat anul acesta în competiție, împărțite pe patru categorii, sunt: Arad, Craiova, Galați, Timișoara, Bacău, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Reșița, Roman,Târgoviște, Alexandria. Cele 12 festivaluri vor avea loc în perioada mai – iunie și presupun, în fiecare oraș, două zile cu zeci de activități în aer liber, demonstrații și concursuri diverse.

Tinerii peste 16 ani, au susținut orașul Reșița în competiție, postând pe Facebook și/sau Instagram o imagine sau un video în care arată cum face mișcare în oraș (pașii campaniei au fost publicați pe site-ul www.bucurieinmiscare.ro) și se pare că au făcut-o bine, Reșița fiind printre câștigători.

Anul acesta, Grupul Local de Tineret Argus din Reșița a mobilizat tinerii din oraș pentru a aduce festivalulBucurie în Mișcare în municipiul nostru.

Asociația 11even, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale și Kaufland România, a partenerului local GLT Argus Reșița și a Primăriei Reșițene, va facilita participarea unui număr de aproximativ 5000 de participanți din Reșița și nu în ultimul rând vor beneficia de acest proiect și un numar mare de copii din mediul rural din județul Caraș Severin.

Pentru că ne dorim să avem un festival foarte frumos pentru: copii, tinerii și comunitatea reșițeană vom face echipă cu: Universitatea Eftimie Murgu, Palatul copiilor din Reșița, ISJ Caras Severin, Crucea Roșie, cluburile sportive si cluburile de dansuri din Reșița.

Imagini de la edițiile precedente sunt disponibile la acest link: www.bucurieinmiscare.ro/foto.

Imagini de anul acesta din perioada 1-2 Iunie 2019 de la festivalul care se v-a desfășura în Reșița în fața sălii polivalente, vor putea fi urmărite pe: https://www.facebook.com/gltresita/

Aici găsiți regulamentul.

Continuați lectură
Reclamă
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Primarul Ioan Popa caută soluții pentru „zonele rezidențiale comuniste”. Spațiile dintre blocuri vor fi reabilitate

Publicat cu

pe

Edilul-șef al Reșiței a contactat o firmă de arhitectură din Timișoara pentru a redesena zonele adiacente blocurilor de locuințe, fie că este vorba despre spații verzi, locuri de joacă, trotuare sau parcări.

„L-am contactat pe arhitectul Rudy Gräf de la Vitamina, o firmă de arhitectură foarte bună din Timișoara, care a lucrat și în Franța sau Germania, să ne facă un ghid de bune practici în tratarea zonelor din cartiere, în microcartiere. Să vedem ce putem face cu aceste zone, pentru că nu este ușor să tratezi câteva mii de metri pătrați dacă nu ai un plan bine pus la punct. Trebuie să știm ce tip de pavele folosim, dacă punem locuri de joacă sau nu, bănci, copaci, gazon, în aceste zone rezidențiale comuniste”, a afirmat primarul Ioan Popa, în cadrul dezbaterii organizate de UrbanizeHub Romania.

CITEȘTE ȘI: Reșița va avea tren-tramvai! Primarul Ioan Popa vrea să transforme orașul în Salzburgul României!

Edilul a decis să abordeze această problemă după ce a început reabilitarea străzilor Parângului, Bielefeld, Nicolae Bălcescu, Nicolae Titulescu, George Enescu și Gratz din Lunca Pomostului, un proiect în valoare de circa 3 milioane de euro care pune în valoare aceste artere rutiere, dar, totodată, scoate și mai mult în evidență zonele gri din spatele blocurilor.

„Lucrăm la cele 6 străzi din Lunca Pomostului, care unesc bulevardele Revoluția din Decembrie și A.I. Cuza. Aceste 6 străzi vor fi niște străzi de talie vest-europeană, cu piste de biciclete, copaci din 10 în 10 metri, coșuri de gunoi, bănci, fibra optică de pe stâlpi introdusă în subteran, absolut tot ce trebuie. Între aceste străzi sunt, însă, blocuri foarte deteriorate. Ele sunt frumoase, au fost construite în anii `50, dar nu au mai fost zugrăvite, nu au mai fost aranjate. Iar spațiile dintre aceste blocuri sunt extrem de degradate. Trebuie reabilitate, modernizate”, a explicat edilul Ioan Popa.

Continuați lectură

Urban

„În Reșița s-au făcut multe tâmpenii în ultimii 25 de ani”

Publicat cu

pe

Primarul Ioan Popa este revoltat din cauza concesiunilor aberante din trecut. El așteaptă decizia finală a instanței pentru a scăpa de unul dintre contractele care nu a adus nimic bun orașului.

Este vorba despre cel prin care terenul de pe malul Bârzavei, din fața Gării de Nord, a fost preluat, în 2005, de Consirom Trust, care intenționa să ridice acolo un hotel. Lucrările au fost stopate de ani de zile și terenul zace în paragină. Aceasta nu este, însă, singura concesiune făcută fără cap în Reșița.

„În Reșița s-au făcut multe tâmpenii în ultimii 25 de ani. Gara de Nord, lăsând la o parte cum arată ea astăzi, este o construcție interesantă, are o anumită arhitectură. Și se află față în față cu catedrala, deci în acest interval nu aveai ce să intercalezi alte clădiri. E o stupizenie. Dar nu e singura. S-au făcut, în Reșița, foarte multe stupidități de genul acesta, foarte multe greșeli. Oamenii nu au înțeles ce înseamnă urbanism, dezvoltare, infrastructură. De exemplu, s-a dat în conceisune inclusiv un pasaj, cel de la Nera. Iar de la Intim în jos, pe fiecare stradă care face dreapta din bulevard, sunt chioșcurile până în bordură, astfel încât dacă vine un om în cărucior trebuie să coboare pe carosabil pentru a putea trece. Nu s-a ținut cont de absolut nimic”, a declarat primarul Ioan Popa.

Referitor la terenul din fața Gării de Nord, ocupat de scheletul din beton al hotelului care nu s-a mai construit, edilul a precizat că așteaptă să se epuizeze toate căile de atac, „după care agentul economic va fi somat să elibereze zona, să o pună la dispoziția Primăriei așa cum era inițial, adică să își piconeze stâlpii și ce o mai fi pe acolo. Zona este una frumoasă, între două poduri, vom face probabil un parc”.

Anul trecut, Primăria Reșița a obținut, în instanță, rezilierea contractului de concesiune încheiat în iunie 2005 cu firma omului de afaceri Emil Bulboacă, Consirom Trust. Tribunalul Caraș-Severin a dispus atât rezilierea contractului de concesiune, cât și obligarea pârâtului la plata redevenţei restante, în sumă de 84.552,38 lei, și a penalităţilor de întârziere. De asemenea, ConsiromTrust are obligația să dezafecteze zona concesionată și să o aducă la starea iniţială, pe cheltuiala sa. La sfârșitul lunii trecute, decizia Tribunalul Caraș-Severin a fost menținută de Curtea de Apel Timișoara. Consirom Trust mai are la dispoziție o singură cale de atac: recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

Sursă foto: reper24.ro

Continuați lectură

Actualitate

Un bloc din Reșița, în pericol să sară în aer!

Publicat cu

pe

Un reșițean de pe Aleea Mărghitaș a alertat azi rapid pompierii militari după ce a găsit în subsolul blocului un obuz neexplodat. Pirotehniștii de la ISU Semenic au plecat imediat spre locul cu pricina.

„Azi, în jurul orelor 13.45, ISU Semenic al județului Caraș-Severin a fost anunțat prin apel 112, de către un locatar al unui bloc de locuințe din municipiul Reșița, de găsirea unui element de muniție în subsolul blocului. La fața locului a intervenit de urgență echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița, care a identificat și cercetat elementul de muniție găsit, fiind vorba despre o bombă de aruncător care avea calibru 120 mm. Aceasta a fost ridicată și transportată la Depozitul de muniție neexplodată de la SC Arsenal Reșița SA”, ne-a transmis slt. Adrian Manofu, ofițer de relații publice al ISU Semenic.

Echipa de pirotehniști ai Detașamentului de Pompieri Reșița a întreprins măsuri de cercetare a întregului subsol al blocului pentru a descoperi alte eventuale elemente de muniție, în acest moment nemaiexistând vreun pericol în acest sens, întreaga zonă fiind asigurată, subliniază Manofu. În sprijinul pirotehniștilor au venit un echipaj al Jandarmeriei și un altul al Inspectoratului de Poliție al Județului Caraș-Severin.

Continuați lectură

Cele mai citite