Un poliţist din Hunedoara este acuzat că racola tinere pentru prostituţie. Ar fi fost ajutat și de un reșițean

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie din Hunedoara, Alba şi Caraş-Severin au făcut 7 percheziţii într-un dosar penal în care erau vizaţi doi angajaţi ai IPJ Hunedoara şi alte persoane suspectate de corupţie sau proxenetism, printre care și un administrator de agenție imobiliară din Reșița.

Cercetările au început în 2019 şi s-a stabilit că un poliţist, Claudiu Leontin Delie, folosea metoda „loverboy” şi racola tinere pe care le determina să se prostitueze. Pentru că avea nevoie și de niște spații „adecvate”, dar și conspirative pentru desfășurarea unor asemenea activități, în joc a intrat și un agent imobiliar și administrator de firmă din Reșița.

Claudiu Leontin Delie
Foto newsromania.net

Ofițerii Direcției generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Hunedoara au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara a emis rechizitoriul dispunând trimiterea în judecată a trei inculpaţi, din care doi agenţi de poliţie din cadrul I.P.J. Hunedoara (Claudiu Leontin Delie și Vâjdea Vlad), pentru comiterea infracțiunilor de proxenetism și abuz în serviciu.Alături de aceștia, în stare de libertate, a fost trimis în judecată și un agent imobiliar , care apare ca administrator al societății Provista SRL, tot o agenție imobiliară și care se pare că ar fi înlesnit accesul la apartamente al proxenetului și fetelor acestuia.

„În cursul anului 2019, ofițerii S.J.A. Hunedoara au fost delegați de unitatea de parchet să efectueze cercetări cu privire la suspiciuni de săvârșire a unor infracțiuni de proxenetism de către un agent de poliție din cadrul Poliției Municipiului Deva”, scriu ofițerii DGA într-un comunicat de presă. Agentul suspectat era chiar Leontin Delie. „Licențiat în drept în 2011, agentul Delie este acuzat că a utilizat metoda „loverboy” pentru a racola mai multe tinere pe care le-a determinat să se prostitueze. Anchetatorii au mai descoperit că în decembrie 2019 agentul de poliție a intervenit pe lângă un coleg din alt județ pentru ca acesta să nu îi amendeze un cunoscut”, scriu jurnaliștii de la newsromania.net. Colegul sunat a devenit și el parte din dosar, Vlad Vâjdea.

„Din cercetări s-a stabilit că acesta, beneficiind de sprijinul unor persoane fără calitate specială și utilizând metoda ,,loverboy’’, a racolat mai multe tinere pe care, ulterior, le-a determinat să se prostitueze.

Totodată, în luna decembrie 2019, agentul de poliție a intervenit pe lângă un coleg polițist, pentru ca acesta să nu aplice o sancțiune contravențională unui cunoscut depistat încălcând reglementări rutiere.

În cauză s-au efectuat 7 percheziții domiciliare și la sediile unor societăți comerciale pentru alcătuirea probatoriului, cu sprijinul S.J.A. Alba şi S.J.A. Caraş-Severin, în urma cărora reprezentantul legal al unei societăţi comerciale din judeţul Caraş-Severin a fost, de asemenea, trimis în judecată sub aspectul comiterii infracţiunii de proxenetism”, se mai arată în comunicatul DGA.

Pe toată durata urmăririi penale, față de polițistul suspect de săvârșirea infracțiunilor de proxenetism a fost luată de către instanţa de judecată măsura arestării preventive pentru 30 de zile şi, apoi, măsura arestului la domiciliu.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Hunedoara au desfășurat acte de urmărire penală, în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul de caz, cu sprijinul Brigăzii de Operațiuni Speciale  – Serviciul Operaţiuni Speciale Hunedoara, Inspectoratului Județean de Jandarmi „Decebal” Hunedoara şi Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Sursă foto: Dainis Graveris on Unsplash

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite