Un pompier cărășean, multiplu campion la atletism, reprezintă România la Jocurile Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor

 

Maiorul Cosmin Ilie este campion mondial în probele de atletism de 400 m și 800 m, performanțe înregistrate la ultimele două ediții ale Jocurilor Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor, și reprezintă și anul acesta România la competiția ce se desfășoară în Olanda. 

 

Jocurile Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor sunt o competiție bienală adresată forțelor de ordine active și pensionate și serviciilor de pompieri din întreaga lume. Din cauza pandemiei de COVID-19, ediția 2021 a fost amânată pentru anul acesta și se desfășoară în perioada 22-31 iulie în Olanda, la Rotterdam.

 

Alături de alți sportivi români, polițiști, jandarmi și pompieri, printre participanți se numără și comandantul Detașamentului de Pompieri Caransebeș, maiorul Cosmin Ilie, care, la precedentele două ediții – Los Angeles (SUA) 2017 și Chengdu (China) 2019 –, a reușit să se claseze pe primul loc la probele de 400 și 800 de metri.

 

„Colegul nostru s-a întors de la Jocurile Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor care au avut loc în Statele Unite ale Americii, la Los Angeles, în anul 2017, cu șapte medalii obținute în tot atâtea probe la atletism – două de aur, trei de argint și două de bronz, iar în anul 2019 în China, la Chengdu, a obținut două medalii de aur. De asemenea, la Campionatul European al Polițiștilor și Pompierilor care s-a desfășurat în Gibraltar, în anul 2018, colegul nostru a obținut două medalii de argint. Îi urăm mult succes campionului nostru! Hai România!”, transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite