Unitățile de învățământ din Caraș-Severin, supravegheate de aproape 300 de polițiști, jandarmi și polițiști locali

 

Odată cu reluarea cursurilor cu participarea fizică a elevilor în aproape toate unitățile de învățământ din Caraș-Severin, oamenii legii au demarat acțiuni de asigurare a ordinii și siguranței publice în zona școlilor din județ.

 

Aproape 300 de polițiști, jandarmi și polițiști locali din Caraș-Severin sunt angrenați, în aceste zile, în misiuni de asigurare a ordinii și siguranței publice în zona unităților de învățământ preuniversitar din județ. Prevenirea faptelor antisociale, a absenteismului școlar, a accidentelor rutiere, precum și verificarea modului în care sunt respectate măsurile anti-COVID sunt principalele aspecte avute în vedere de oamenii legii.

 

„Pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care pot fi implicați elevi, preșcolari sau însoțitori ai acestora, polițiștii rutieri asigură dirijarea și fluidizarea traficului rutier și a celui pietonal. De asemenea, o atenție deosebită este acordată modului în care se respectă măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, atât în interiorul școlilor, cât și în mijloacele de transport în comun și în autovehiculele destinate transportului elevilor, pe timpul deplasării la și de la școală”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Caraș-Severin, Alina Boeru. Totodată, polițiștii verifică dacă unitățile de alimentație publică care funcționează în incinta și în imediata apropiere a școlilor respectă legislația în vigoare, în ceea ce privește desfacerea, comercializarea și consumul băuturilor alcoolice.

 

„Astfel de acțiuni preventive continuă și în perioada următoare, siguranța preșcolarilor și a elevilor reprezentând o prioritate pentru instituția noastră. Acestea sunt organizate la nivelul Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție și au ca scop menținerea climatului de ordine și siguranță publică în zona școlilor”, a mai precizat Alina Boeru.

 

 

Sursă foto: Poliția Română

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite