Vaccinarea anti-COVID în Caraș-Severin a ajuns la 20% din populația eligibilă

 

752 de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Caraș- Severin, împotriva COVID-19. Numărul celor care au primit cel puţin o doză a ajuns, astfel, la 38.402, adică 20% din totalul celor 190.000 de persoane din judeţ eligibile pentru vaccinare.

 

În momentul de faţă, în judeţul Caraş-Severin sunt funcţionale 16 centre de vaccinare împotriva infecţiei cu coronavirus: în Reşiţa (trei centre – unul Pfizer şi două Astra Zeneca); Caransebeş (două centre Pfizer); Oraviţa (două centre Pfizer); Moldova Nouă (două centre Pfizer); Bocşa (un centru Pfizer); Oţelu Roşu (un centru Pfizer); Băile Herculane (un centru Pfizer); Anina (un centru Pfizer); Bozovici (un centru Pfizer), Soceni (un centru Moderna) şi în Slatina-Timiş (un centru Moderna).

 

Capacitatea zilnică de vaccinare în aceste centre este de 1.536 de persoane, câte 96 în fiecare centru, însă nici măcar 50% din aceasta nu este utilizată, numărul persoanelor programate pentru prima doză sau pentru rapel fiind mult mai mic decât cel al locurilor disponibile pe platforma naţională programare.vaccinare-covid.gov.ro.

 

Potrivit datelor comunicate de Direcţia de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore în Caraş-Severin au fost vaccinate 752 de persoane: cele mai multe, 102, la Centrul de vaccinare de la Casa de Cultură din Oţelu Roşu, şi cele mai puţine, câte 18, la cele două centre de vaccinare de la spitalul din Moldova Nouă şi la centrele de vaccinare de la Liceul Tehnologic Mihai Novac Oraviţa şi de la Centrul de Afaceri din Anina. La centrul de la Liceul de Arte Sabin Păuţa din Reşiţa au fost vaccinate 90 de persoane; la centrul din Bocşa, 78 de persoane; la Centrul de permanenţă din Soceni, 70; la Slatina-Timiş, 70; la spitalul din Caransebeş, 66 de persoane; la spitalul din Oraviţa, 60; la Bozovici, 36 de persoane; la centrul de la Şcoala Gimnazială Nr. 8 din Caransebeş, 30 de persoane; la Băile Herculane, 24; la Colegiul Economic al Banatului Montan din Reşiţa, 31, iar la Şcoala Gimnazială Mihai Peia din Reşiţa, 25 de pesoane.

 

Listă de așteptare la un singur centru de vaccinare din județ

 

De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, în Caraş-Severin s-au primit în total 65.558 de doze de vaccin (53.788 de doze Pfizer, 7.720 de doze Moderna şi 4.050 de doze AstraZeneca), dintre care au fost administrate deja 63.702. Din totalul dozelor administrate, 25.300 reprezintă rapeluri, acesta fiind, astfel, numărul persoanelor care au, în momentul de faţă, schema completă de vaccinare (ambele doze), adică 13,3% din totalul populaţiei eligibile la vaccinare. 21.915 persoane au fost imunizate cu Pfizer, 2.185 cu Moderna şi 1.200 cu ser AstraZeneca.

 

Pe platforma naţională de vaccinare sunt disponibile, în prezent, aproximativ 4.500 de locuri în centrele de vaccinare Pfizer, 1,140 în centrele AstraZeneca şi 480 de locuri în centrele Moderna din judeţ. Singurul centru unde există o listă de aşteptare este cel de la Liceul de Arte Sabin Păuţa din Reşiţa, unde figurează 239 de persoane.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite