Vaccinarea în școli, în stand by. În Caraș-Severin, nicio unitate de învățământ nu a solicitat echipa mobilă de vaccinare împotriva COVID-19

 

Potrivit regulilor stabilite de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, campania de vaccinare în școli ar urma să se desfășoare până în 15 noiembrie prin intermediul echipelor mobile de vaccinare, în cabinetele de vaccinare organizate în unitățile de învățământ sau în centrele de vaccinare aflate în proximitatea acestora.

 

Din iunie până în prezent, conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP), în județul Caraș-Severin s-au imunizat împotriva infecției cu coronavirus 211 elevi – tineri cu vârste între 12 și 17 ani. Niciunul dintre aceștia, însă, nu s-a imunizat în cadrul programului anunțat de autoritățile centrale, care presupune vaccinarea elevilor eligibili în unitățile de învățământ – în cabinetele școlare sau prin intermediul echipelor mobile organizate de DSP – ori în centrele din apropierea unităților de învățământ.

 

La nivelul cabinetelor școlare care funcționează în unități de învățământ din Caraș-Severin nu vor fi amenajate centre de vaccinare, iar până la această dată, la DSP Caraș-Severin nu a fost înregistrată nicio solicitare din partea unităților de învățământ din județ pentru echipă mobilă.

 

„Pentru planificarea la vaccinare cu ajutorul echipelor mobile, săptămânal, prin grija conducerii unității de învățământ, se face catagrafierea persoanelor eligibile care își exprimă intenția de vaccinare și se întocmește o situație numerică a acestora. Listele provenite de la unitățile de învățământ se transmit la DSP cu cel puțin două zile lucrătoare înainte de data la care se intenționează desfășurarea activității de vaccinare. Împreună cu reprezentanții unităților de învățământ, DSP stabilește calendarul activității de vaccinare și anunță persoanele aflate pe liste despre data și intervalul orar în care acestea se pot prezenta la vaccinare”, transmit reprezentanții DSP.

 

Minorii trebuie să fie însoțiți la vaccinare de către aparținătorii legali, iar vaccinarea acestora se realizează numai în baza consimțământului informat, exprimat în scris, al adulților. Formularul de exprimare a consimțământului pentru minori și chestionarul pentru triaj pot fi descărcate de pe platforma RoVaccinare, disponibile la următoarele adrese: https://vaccinare-covid.gov.ro/formular-de-exprimare-a-acordului-informat-pentru-minori/ (formular acord) și https://vaccinare-covid.gov.ro/wp-content/uploads/2021/06/CHESTIONAR-TRIAJ-MINORI-avizat-INSP.pdf (chestionar triaj).

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite