„Vaccinarea la chiuvetă”. Percheziții (și) în Caraș-Severin într-un dosar care vizează eliberarea unor certificate false de vaccinare

 

Peste 50 de percheziții sunt efectuate, în această dimineață, în șapte județe, printre care și Caraș-Severin, la persoane bănuite de uz de fals. Dosarul îl vizează pe un bărbat din Drobeta Turnu Severin, în prezent arestat preventiv, care ar fi intrat în două centre de vaccinare și ar fi modificat datele unor persoane vaccinate cu ale altora nevaccinate.

 

Poliţiştii din Mehedinţi, în colaborare cu poliţiştii din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Timiş, Braşov, Hunedoara, Caraş-Severin, Călăraşi şi Tulcea, cu sprijinul DGA-Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, efectuează, în această dimineață, 56 de percheziţii domiciliare, în judeţele Mehedinţi, Timiş, Braşov, Hunedoara, Caraş-Severin, Călăraşi şi Tulcea, la persoane bănuite de uz de fals. Perchezițiile au loc într-un dosar în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi fals informatic.

 

„Din cercetări a reieşit că, în perioada mai – iunie 2021, un bărbat din Drobeta Turnu Severin, în prezent arestat preventiv, ar fi intrat în incinta a două centre de vaccinare din municipiul Drobeta Turnu Severin, ar fi accesat fără drept evidenţa electronică cu persoanele vaccinate împotriva COVID-19 şi ar fi modificat datele informatice, în sensul că ar fi suprascris peste datele de identificare ale persoanelor vaccinate datele altor persoane nevaccinate, cărora le-ar fi generat adeverinţe de vaccinare”, informează Inspectoratul General al Poliției Române.

 

În acest dosar mai sunt cercetate, deja, 95 de persoane, beneficiari ai adeverinţelor false de vaccinare şi complicii bărbatului, dintre care patru persoane se află sub control judiciar. Iar astăzi vor fi puse în executare 55 de mandate de aducere, pentru audieri şi propunerea măsurilor legale.

 

Activităţile sunt desfăşurate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Mehedinţi, precum şi al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinţi.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite