Vânătoare de transporturi ilegale de material lemnos!

 

Polițiștii cărășeni din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, precum și cei de la polițiile municipale și orășenești au intensificat acțiunile de control al legalității transportului de material lemnos pe drumurile publice, în contextul activităților desfășurate pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic.

 

În urma acțiunilor de control în trafic în zonele Caransebeș, Bocșa și Băile Herculane, în ultimele trei zile au fost verificate 45 de autovehicule de transport material lemnos și au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171 din 2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare de 13.000 de lei. De asemenea, în activitățile desfășurate, în cele trei zile au fost confiscați 9,02 metri cubi de material lemnos, lemn de foc, estimați la peste 2.100 de lei.

 

Pentru a nu intra sub incidența legii și a nu fi pasibili de aplicarea unei sancțiuni contravenționale, vă reamintim că, potrivit legii, «transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, cu un volum cuprins între 0,1 și 10 metri cubi, neînsoțit de documente specifice de transport» constituie contravenție dacă nu a fost săvârșit în astfel de condiții încât să constituie infracțiune și se sancționează cu amenzi cuprinse între 1.000 și 6.000 de lei, în funcție de volumul de material lemnos transportat”, transmit oamenii legii.

 

Polițiștii cărășeni atrag atenția că transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase fără proveniență legală se sancționează cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei, pentru un volum cuprins între 0,1 și 10 metri cubi. În toate cazurile se dispune și confiscarea materialelor lemnoase in cauză.

 

De asemenea, oamenii legii atenționează cetățenii care, în această perioadă, își achiziționează lemn de foc pentru încălzirea locuinței să solicite avizul de însoțire al materialului lemnos emis în aplicația SUMAL 2.0, în care să fie precizate, la rubricile „destinatar” și „punct de descărcare”, datele cumpărătorului și adresa de descărcare.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available