Blocul Fetelor intră în reabilitare

 

Grupul de Acțiune Locală (GAL) Reșița face posibilă finanțarea amenajării în municipiu a unui spațiu pentru activități sociale, comunitare și culturale, prin Regio-POR 2014-2020. Contractul de finanțare a fost semnat de reprezentanții ADR Vest și cei ai Primăriei Reșița.

 

În urma apelului de fișe de proiecte nr. POR/GAL Reșița/2020/9/3/Cultură, Sănătate, Educație, ce vizează atingerea obiectivelor specifice din Strategia de Dezvoltare Locală a GAL Reșița, municipiul de pe Bârzava a obținut finanțare pentru reabilitarea clădirii cunoscute sub numele de Blocul Fetelor, care va fi transformat într-un spațiu socio-cultural modern.

 

Clădirea în suprafață de peste 2.800 mp, împărțită pe patru niveluri, va fi complet transformată până la finalul anul viitor, alături de spațiul verde din jur, în urma unei investiții de 6,2 milioane de lei, dintre care peste 6 milioane sunt fonduri nerambursabile. Contractul de finanțare a fost semnat în 04.07.2022 de reprezentanții ADR Vest și cei ai Primăriei Municipiului Reșița.

 

La viitorul centru se vor organiza activități de recreere, de dezvoltare personală pentru adolescenți, ateliere (design 3D, bijuterii handmade, olărit, pictură, măști tradiționale, icoane, împletituri, cosmetice naturale, ceramică, gastronomie, muzicoterapie), se vor pune în scenă piese de teatru și se vor ține lecții deschise de astronomie.

 

În plus, centrul va beneficia de o sală multifuncțională, pentru vizionarea de filme/documentare, de o bibliotecă, dar și de o zonă pentru sport, unde se vor putea practica escaladă indoor, tenis de masă, biliard, fussball, air hochei și șah.

 

Viitorul centru va găzdui seminarii pe diferite teme (sănătate, mediu, reciclare etc.), activități de voluntariat, campanii de strângere de fonduri, jocuri de societate organizate pe grupe de vârste pentru copii și adulți și va avea propriul atelier de reparații de biciclete cu titlu gratuit.

 

Peste 300 de persoane vor beneficia în mod direct de investiție, în timp ce beneficiari indirecți vor fi aproape 8.000 de locuitori ai zonelor Lunca Pomostului și Mociur, dar și ceilalți locuitori ai Reșiței interesați de activitățile care se vor organiza aici.

 

 

Titlul proiectului: „Dezvoltarea unui spațiu de desfășurare a activităților sociale, comunitare și culturale – obiectiv Reabilitarea clădirii Blocul Fetelor”

Cod SMIS:  155275

Nr. contract de finanțare: 7837/04.07.2022.

Beneficiar: UAT Reșița

Proiectul este în procedură de achiziții, termenul-limită de implementare fiind 31 decembrie 2023.

 

 

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available