Via Transilvanica, dovada că SE POATE!

 

Via Transilvanica a devenit o realitate și în Caraș-Severin! Nu putea fi altfel cât timp oamenii îndrăgostiți de natură și decidenții din administrație au crezut în acest proiect, sprijinind necondiționat implementarea lui.

 

Pentru a da cezarului ce este al cezarului, trebuie felicitați, în primul rând, cei mai importanți actori din această poveste de succes, respectiv organizația Tășuleasa Social, coordonată de frații Alin și Tibi Ușeriu, împreună cu toți voluntarii care lucrează pentru minunatul proiect Via Transilvanica.

 

În Caraș-Severin aceștia au avut doi parteneri de nădejde, președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, și primarul Reșiței, Ioan Popa, care, de asemenea, trebuie felicitați pentru determinarea de care au dat dovadă în sprijinirea unui proiect ce pune în valoare, din perspectivă turistică, peste 250 km din minunatul Banat Montan. Nimic din ceea ce puteau ei face, pentru implementarea proiectului pe suprafața județului Caraș Severin, nu a rămas nefăcut! Astfel, au dovedit că, în ciuda răutăților cu care le sunt întâmpinate căutările, eforturile și soluțiile alese, Reșița și județul Caraș-Severin se pot baza pe priceperea și pe dorința lor de a demonstra că SE POATE!

 

Metaforic vorbind, în momentul predării de către trecutele administrații, județul Caraș-Severin și Reșița arătau ca un sac gol, cu foarte multe găuri. Orice gospodar adevărat mai întâi coase găurile, apoi începe să umple sacul. În contextul politico-economic actual, singurul loc din care poate fi umplut sunt fondurile europene, a căror accesare devine astfel vitală pentru viitorul Reșiței și județului Caraș-Severin.

 

Înțeleg că toată lumea vrea ca schimbarea, totală, să se întâmple azi, dacă se poate ieri, și este firesc să fie așa după atâtea așteptări înșelate. Însă, pentru ca această schimbare să fie un fapt împlinit, Reșița și județul au nevoie de cât mai multe proiecte, iar fiecare din acestea să reprezinte soluții pentru problemele prezente și viitoare. Dar trebuie știut că până la implementarea unui proiect sunt etape care nu pot fi arse, cum ar fi: stabilirea nevoilor, scrierea proiectelor, căutarea unor surse de finanțare, depunere în vederea finanțării, acceptarea la finanțarea, contractarea lucrărilor, implementarea. Fiecare din aceste etape este o provocare în sine, ce pune în fața beneficiarului foarte multe alte probleme pentru care trebuie căutate soluții. Cine nu înțelege traseul fondurilor europene se poate transforma, în mod inutil, într-un critic înverșunat, convins fiind că este iarăși dus cu preșul! Sunt destui însă cei care cunosc aceste proceduri, dar pun intenționat ceață peste lucruri fiind într-o permanentă campanie electorală. Din punctul meu de vedere, aceste dispute sunt inutile! Consumă nervi, energie, timp… și nu folosesc la nimic, nimănui! Mai repede nu se poate, iar cine spune că ar putea implementa proiectele necesare Reșiței și județului arzând etapele… este adevăratul mincinos.

 

În ce mă privește, prefer să mă bucur când văd oameni făcând lucruri care contribuie la recâștigarea plăcerii de a locui în acest minunat colț de țară.

 

 

N.R. Inaugurarea celor 256 de kilometri de traseu Via Transilvanica din Banatul Montan va avea loc astăzi, 24 iulie, de la ora 11, la Gărâna.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available