Viitorul Reșiței și al Caraș-Severinului se decide azi! Fă-ți vocea auzită – votează!

 

Astăzi, 9 iunie 2024, sunt alegerile locale. În Reșița și Caraș-Severin se dă o luptă acerbă pentru primărie și pentru președinția Consiliului Județean. O miză la fel de importantă este însă și noua arhitectură a Consiliului Local și Județean. Fără o majoritate clară, aceste foruri se vor transforma în locuri de șantaj politic prin blocarea proiectelor importante. De aceea este esențial să le dăm viitorilor șefi ai administrațiilor locale și județene echipele de care au nevoie pentru a le susține proiectele în vederea aplicării acestora.

 

Populația vrea schimbare. Unii vor să se reîntoarcă la trecut, în timp ce alții doresc să continue cu aceeași echipă reformatoare atât la Primăria Reșița, cât și la Consiliul Județean. Sunt destui însă și cei care, fără să-și dorească revenirea la trecutul deja dezavuat, sunt totuși nemulțumiți de ritmul producerii schimbării: unii acuză lentoarea acesteia, iar alții viteza foarte rapidă, care-i scoate din zona de confort. În general, absenteismul se va produce din rândul acestora.

 

Pe fondul absenteismului la vot, riscul ca un electorat nereprezentativ, dar disciplinat și bine organizat, să ne impună propria voință devine real. De aceea, este imperios necesar ca fiecare cetățean să-și facă datoria de a vota conform convingerilor sale.

 

Rezultatul, oricare va fi, trebuie respectat, pentru că este al nostru, indiferent dacă mergem la vot sau alegem să renunțăm la acest drept democratic din comoditate, falsă superioritate sau dezgust.

 

Fă-ți vocea auzită, încercând să influențezi direcția comunității tale în sensul pe care îl dorești. Dacă nu votezi, rămâi mut, pentru că votul este vocea cetățeanului.

 

Fiecare vot exprimat contează, dar la fel de mult contează și voturile neexprimate, pentru că absenteismul electoral slăbește democrația și poate facilita ascensiunea la putere a celor care nu reprezintă cu adevărat dorința majorității, ci doar propriile interese.

 

Votează pentru viitorul Reșiței și al județului Caraș-Severin!

 

ULTIMA ORĂ: Absenteism masiv la vot al tinerilor din Reșița! Cifre uluitoare, care pot schimba destinul reșițenilor!

 

Facebook Comments

Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available