UPDATE. Vin bani pentru încă un proiect al Reșiței! Peste 4 milioane de euro pentru iluminatul public

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, a semnat ieri 24 de contracte prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Printre acestea se află și proiectul depus de Primăria Reșița ce vizează modernizarea iluminatului public de pe arterele principale și din parcuri, precum și un proiect al Primăriei Moldova Nouă.

În cazul Reșiței, proiectul, propus de primarul Nelu Popa în 2018, prevede modernizarea sistemului de iluminat public din oraș. Intenția administrației locale a fost ca întregul oraș să fie luminat cu leduri, fapt ce ar aduce o economie de peste 60% la facturile plătite în prezent pentru consumul de energie electrică de către administrația reșițeană. „Și aici este vorba tot de eficiență energetică. Să nu uităm că o lampă pe sodiu care consumă 300 W poate fi înlocuită de un led de 60 W și are aceeași luminozitate”, declara la acea vreme Nelu Popa.

Așadar, reșițenii se vor bucura de un iluminat public modern, eficient și factura va fi redusă la mai bine de jumatate față de costul actual. Investiția de 20.395.339,27 lei va fi finanțată prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Tot ieri, 13 mai, ministrul Ion Ștefan a semnat un contract de 6.752.571,40 lei în vederea finanțării proiectului, depus de Primăria Moldova Nouă, pentru „înființarea Centrului cultural pentru tineret în cadrul clădirii existente a bibliotecii, prin schimbarea funcțiunii acesteia, modernizarea și dotarea Centrului cultural de tineret și îmbunătățirea spațiilor publice adiacente”. Și în acest caz, finanțarea se face prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

UPDATE, ora 22.30 

Primarul Reșiței a detaliat azi, printr-o postare pe Facebook, în ce constă investiția de 20 de milioane de lei în iluminatul public: „Prin acest proiect se urmărește scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră și reducerea consumului de energie electrică cu peste 60%. Investiția include:
✅ montarea a 2051 aparate noi de iluminat stradal – pe stâlpi existenți;
✅ extinderea rețelei de iluminat cu 11.175 ml;
✅ suplimentare cu 65 aparate în zona pietonală, pe stâlpii existenți;
✅ extinderea rețelei de iluminat cu 476 stâlpi, pe care se vor monta 537 aparate de iluminat noi.
Mulțumiri Direcției de #FonduriEuropene și Biroului de #Gospodărie din cadrul Primăriei Reșița pentru munca depusă ca acest proiect să obțină finanțare. Urmează implementarea!”
Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available