Vin banii pentru reabilitarea Blocului Fetelor din Reșița. A fost semnat contractul de finanțare în valoare de peste 6.000.000 de lei

 

Imobilul din cartierul Lunca Pomostului cunoscut sub denumirea de „Blocul Fetelor” va fi reabilitat, în momentul de față fiind într-un stadiu avansat de degradare, și va fi transformat într-un spațiu socio-cultural modern. Finanțarea lucrărilor este asigurată din fonduri europene prin Programul Operațional 2014 – 2020.

 

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, a semnat, pe 1 iulie, contractul de finanțare, în valoare nerambursabilă de 6.045.167 lei, pentru „Dezvoltarea unui spaţiu de desfăşurare a activităţilor sociale, comunitare și culturale – obiectiv Reabilitarea clădirii Blocul Fetelor”, iar la începutul acestei săptămâni, documentul a fost parafat și de reprezentanții ADR Vest și cei ai Primăriei Reșița. Totodată, Primăria Reșița a scos la licitație execuția lucrării și este așteptată desemnarea unui câștigător și demararea lucrărilor. Acestea trebuie finalizate până la sfârșitul anului viitor.

 

Potrivit proiectului, clădirea, în suprafață de peste 2.800 mp, va fi complet reabilitată, iar terenul cu spațiu verde din fața acesteia va fi reamenajat. Printre lucrările ce vor fi executate se numără: înlocuirea tâmplăriei exterioare; decojirea fațadelor pana la „roșu” și termoizolarea acestora; hidroizolarea subsolului pentru eliminarea igrasiei și a umezelii; refacerea tuturor finisajelor – pardoseli, pereți, tavane – și a instalațiilor. De asemena, imobilul va fi recompartimentat, cu săli multifuncționale pentru cursuri, seminarii, săli unde se pot organiza ateliere pe diverse tematici, spații comune ce vor putea fi folosite ca sedii ale unor organizații nonprofit.

 

„La viitorul centru se vor organiza activități de recreere, de dezvoltare personală pentru adolescenți, ateliere – design 3D, bijuterii handmade, olărit, pictură, măști tradiționale, icoane, împletituri, cosmetice naturale, ceramică, gastronomie, muzicoterapie -, se vor pune în scenă piese de teatru și se vor ține lecții deschise de astronomie. În plus, centrul va avea o sală multifuncțională, o bibliotecă, în jurul căreia se va forma un club de lectură, dar și o zonă pentru sport, unde se vor putea practica escaladă indoor, tenis de masă, biliard, fussball, air hochei și șah. Centrul va găzdui seminarii, activități de voluntariat, campanii de strângere de fonduri, jocuri de societate organizate pe grupe de vârste pentru copii și adulți și va avea propriul atelier de reparații de biciclete cu titlu gratuit”, explică reprezentanții ADR Vest.

 

Proiectul va fi implementat prin Axa prioritară 9 –  Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban, iar beneficiarul său este Primăria Municipiului Reșița.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite