Vitezista de aur a Reşiţei nu se dezminte! Daria Grigoroiu, fruntaşă la Cupa României pentru juniori

S-a dat startul sezonului de vară în atletismul românesc! Prima competiţie desfăşurată după mai bine de patru luni de pauză a fost Cupa României pentru juniori, iar talentata vitezistă Daria Grigoroiu a profitat imediat de prilej pentru a-şi reconfirma valoarea şi buna pregătire.

Reşiţeanca pregătită de profesorul Ştefan Nagy a cucerit aurul probei de 100 metri garduri şi a urcat pe treapta a treia a podiumului la 100 metri plat. Sunt rezultate bune, care vin după o perioadă grea, cu multe antrenamente desfăşurate în condiţii improprii, recunoaşte tânăra sportivă cu dublă legitimare, CSU-CSS Reşiţa.

„După această perioadă de pauză în care m-am antrenat pe dealuri sau în spatele blocului, am revenit pe stadion, iar la sfârşitul săptămânii trecute am participat la Cupa României, unde pot spune că am avut un început de sezon de vară destul de bun. Am câștigat proba de 100 m garduri, la proba de 100 m plat am obținut locul III, iar la cea de 200 m, locul IV. Sper ca pe viitor să mă pot antrena tot mai bine și să am rezultate tot mai bune. Ca organizare, a fost diferit de alte concursuri, am păstrat distanţa, dar a fost bine. Ca timpi, am mers binişor, având în vedere condiţiile în care m-am antrenat. Mai avem în această vară Campionatele Naționale și Balcaniada de juniori, dacă se va organiza”, a spus Daria Grigoroiu.

După competiţia de Cupă desfăşurată pe arena bucureşteană „Iolanda Balaş Soter”, Daria şi colega ei Andreea Suhai au reluat antrenamentele la stadionul de atletism din cartierul Govândari, pregătirea celor două sprintere fiind coordonată de profesorul Ştefan Nagy.

„Noi ne-am bucurat că s-a organizat acest concurs, deoarece ne era teamă că ne-am pregătit în această perioadă și nu va avea loc niciun concurs. Ne-am bucurat mult de reîntâlnirea cu colegii, de atmosfera aceea de pe un stadion de atletism. A fost OK, am ţinut cont de reguli, ne-am salutat de la distanță, copiii poate au stat puţin mai aproape, dar în general distanţarea a fost respectată, pentru că ştiam că altfel nu vom mai avea parte de concursuri. S-a simțit oarecum că nu ne-am pregătit în condiții specifice, pe stadion, dar Daria a fost motivată şi ne bucurăm de aceste rezultate. De asemenea, Andreea Suhai a fost prezentă în concurs și a încheiat între primele 8 în probele de 100 și 200 m plat. Andreea se pregătește împreună cu Daria, colaborează pentru antrenamente. La club activitatea s-a întrerupt, dar noi ne antrenăm în continuare. Nu am primit finanțare de la CSS și Inspectoratul Școlar, pentru că s-a oprit activitatea, singurul club care ne-a ajutat a fost CS Universitatea Reșița. Ambele sportive sunt cu dublă legitimare, CSS-CS Universitatea. În calendarul competițional mai apar și două competiții internaționale, Balcaniadele de juniori II și I, care ar trebui să aibă loc în Serbia și Turcia, dar probabil că ele nu vor mai avea loc. Noi ne-am bucura dacă s-ar desfăşura măcar concursurile din ţară”, a declarat profesorul Ştefan Nagy.

În calendarul intern al atleţilor mai sunt prevăzute câteva competiţii importante la care ar putea participa şi atletele reşiţene. Este vorba despre Campionatul Național de juniori II, care ar trebui să se desfășoare în 15 august, Naţionalele de juniori I, la finalul lunii august, și Campionatele Naționale de seniori, probabil în luna septembrie. Şi acest calendar depinde însă de modul în care va evolua pandemia de coronavirus.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite