COVID-19 în Caraș-Severin. Două decese și 21 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore. Crește numărul cazurilor din Iaz și Eftimie Murgu

Astăzi s-a înregistrat un nou record negativ în ceea ce privește numărul cazurilor noi de COVID-19 în Caraș-Severin: 21. Opt dintre acestea au fost confirmate în două dintre localitățile în care se contura, încă de zilele trecute, existența unor focare: Iaz și Eftimie Murgu.

Situația tinde să devină alarmantă în localitățile Iaz și Eftimie Murgu, unde numărul cazurilor COVID-19 confirmate depășește, deja, 3 la 1.000 de locuitori. Pe lângă cele 5 persoane din Iaz care se aflau internate la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, astăzi au mai fost confirmate pozitiv alte 5 persoane din localitate, numărul total al celor infectați ajungând, astfel, la 10 în Iaz, un sat cu sub 1.000 de locuitori. La Eftimie Murgu, numărul celor diagnosticați cu COVID-19 și internați la Spitalul Județean de Urgență Reșița a ajuns astăzi la 6, numai în ultimele 24 de ore fiind confirmate încă 3 cazuri. Nici Reșița, cu 16 cazuri active, și Caransebeș, cu 18, dintre care 6 confirmate în ultimele 24 de ore, nu stau deloc bine în ceea ce privește infecțiile cu noul coronavirus, însă, aici, raportat la numărul de locuitori, situația este încă sub control.

CITEȘTE ȘI: Autoritățile județene se pregătesc de ce e mai rău! La spitalul din Reșița a fost dublat numărul de paturi pentru pacienții cu COVID-19!

În total, în ultimele 24 de ore, în Caraș-Severin au fost raportate 21 de noi cazuri de infectare cu coronavirus la persoane din Caransebeș, Iaz, Eftimie Murgu, Reșița, Bocșa, Buchin, Șoșdea și Zăvoi, numărul total al cazurilor înregistrate de la începutul pandemiei ajungând la 222. Din nefericire, doi pacienți, unul internat la spitalul din Reșița, iar celălalt la Caransebeș, au pierdut lupta cu coronavirusul, bilanțul deceselor în rândul cărășenilor diagnosticați cu COVID-19 ajungând, astfel, la 13 (unul din alte cauze, noncovid). Există și o veste bună, 4 pacienți au fost externați după ce au fost declarați vindecați. 3 fuseseră tratați la Spitalul Județean de Urgență Reșița și 1 la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș. În total, de la începutul pandemiei, 118 cărășeni au fost declarați vindecați de COVID-19.

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.151 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus și 33 de decese ale unor pacienți diagnosticați cu COVID-19. La această dată, în spitalele din țară sunt internați 6.960 de pacienți cu COVID-19. Dintre aceștia, 357 prezintă forme grave ale bolii și sunt la Terapie Intensivă.

De când a fost semnalată pandemia, pe teritoriul României au fost confirmate 47.053 cazuri de persoane infectate cu coronavirus. 26.128 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.716 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. De asemenea, 2.239 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite