Pacienții neuropsihici, beneficiari ai unui proiect transfrontalier

Secția Neurologie și Compartimentul Recuperare Neuromotorie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița vor fi dotate cu aparatură de ultimă generație în valoare de circa 400.000 de euro. Aceasta va fi achiziționată în cadrul unui proiect transfrontalier cu finanțare europeană derulat în parteneriat cu Spitalul de Boli Psihice „Dr. Slavoljub Bakalovic“ din Vrsac, Republica Serbia.

Conferința de deschidere a proiectului transfrontalier „Îmbătrânire sănătoasă și demența – o viață mai bună” a avut loc astăzi, la Reșița, în sala de ședințe a Consiliului Județean Caraș-Severin. Prin acest proiect, Spitalul Județean de Urgență Reșița va achiziționa aparatură medicală și echipamente moderne, în valoare de 376.200 de euro, pentru Secția Neurologie și Compartimentul de Recuperare Neuromotorie. Este vorba, printre altele, despre electroencefalograf portabil, stimulator magnetic transcranian, electrostimulator muscular, dar și echipamente IT.

„Beneficiarii acestui proiect sunt pacienții neuropsihici care sunt internați în cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița, scopul fiind ameliorarea calității vieții bolnavilor cu demență. Cu ajutorul aceestei aparaturi și a acestor echipamente medicale, pacienții vor beneficia de o calitate superioară în ceea ce privește investigațiile, precizarea diagnosticului, tratamentul, precum și posibilitățile de recuperare pentru pacienții cu afecțiuni cerebro-vasculare și cu accidente vasculare cerebrale”, a afirmat medicul Violeta Moroșoi, șeful secției Neurologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița.

În medie, la Spitalul Județean de Urgență Reșița sunt tratați, anual, aproximativ 1.000 de pacienți cu diferite forme de demență și cu declin cognitiv minor.

Proiectul lansat astăzi este derulat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia și are o valoare totală de 1.175.580 de euro, contribuția publică fiind în sumă de 62.170 de euro, iar cea a Consiliului Județean Caraș-Severin de 9.570 de euro. Contractul de finanțare a fost semnat la finele lunii mai 2019, iar perioada de derulare a proiectului este de 24 de luni.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite