Autoritățile județene se pregătesc de ce e mai rău! La spitalul din Reșița a fost dublat numărul de paturi pentru pacienții cu COVID-19!

Secția COVID-19 de la Staționarul III al Spitalului Județean de Urgență Reșița a fost pe punctul de a nu mai putea primi pacienți, ieri mai fiind doar două-trei paturi libere. Conducerea unității medicale a decis, astăzi, reconfigurarea secțiilor din cadrul staționarului și dublarea numărului de paturi.

În momentul de față, la Spitalul Județean de Urgență Reșița sunt internați 28 de pacienți diagnosticați cu COVID-19. Aceștia au umplut, practic, secția Boli Infecțioase din cadrul Staționarului III, transformată în secție pentru tratarea cazurilor confirmate cu infecție cu coronavirus, care avea 30 de paturi. Astăzi, alte două secții din cadrul staționarului au fost reconfigurate pentru a primi pacienți confirmați cu COVID-19 și suspecți. Toate cele 28 de paturi de pe secția Pneumologie au fost pregătite pentru COVID-19, astfel încă, acum, capacitatea a ajuns la 60 de locuri pentru cazurile confirmate!

„Am dublat numărul de paturi pentru COVID-19 la Staționarul III, unde avem pacienți confirmați și suspecți. Până acum am avut paturi pe un singur etaj, pe secția Boli Infecțioase, cu pacienți confirmați. Pacienți suspecți am avut pe etajul respectiv pe o parte din secția Pneumologie. De astăzi, va funcționa și Pneumologia pentru pacienții confirmați, iar secția Dermato-venerologie am transformat-o în secție pentru suspecți de COVID-19. Am dublat, practic, numărul de paturi, dar, în perioada următoare, presiunea asupra personalului medical va fi imensă. Atât asupra personalului care deservește aceste secții, cât și a personalului de la laborator, care lucrează probe pentru tot județul”, a declarat managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Reșița, Waldemar Murgu (foto). Potrivit acestuia, de la punerea în funcțiune a sistemului de testare Real Time PCR, la spitalul din Reșița au fost prelucrate peste 600 de probe.

În ceea ce privește aprovizionarea spitalului cu echipamente și medicamente, managerul a precizat că sunt stocuri suficiente pentru aproximativ 30 de zile, urmând ca în cursul zilei de astăzi unitatea medicală să mai primească de la ISU 1.000 de combinezoane și 1.000 de măști.

„Noi suntem pregătiți. În rest, depinde doar de populația județului să respecte normele pentru a putea, în acest fel, să rupem lanțul de transmitere a acestui virus. Oamenii trebuie să înțeleagă că nu este o glumă. Doar la nivelul spitalului din Reșița avem peste 100 de pacienți tratați, iar la nivelul județului, peste 200. Avem, din nefericire, și decese. Toți avem familii, părinți, copii, rude. Haideți să ne protejăm noi pe noi, în primul rând!”, a transmis Waldemar Murgu.

Controale, avertismente, rugăminți

La iniţiativa prefectului Cristian Gâfu, astăzi s-a desfăşurat o şedinţă de urgenţă a celulei de criză cauzată de pandemia COVID-19. Au participat reprezentanţi ai Direcţiei de  Sănătate Publică, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, precum şi ai Instituţiei Prefectului – Caraş-Severin. Ședința a avut loc „pe fondul creşterii masive din ultima perioadă  a numărului de persoane infectate cu SARS CoV-2 în judeţul nostru, mai  ales în unele localităţi, care au devenit adevărate focare şi care aproape îndeplinesc criteriile necesare instituirii măsurii de carantinare”, informează Biroul de presă al Prefecturii.

S-au dispus „controale drastice” la toate persoanele izolate la domiciliu şi care au avut  contact cu cei confirmaţi pozitiv. Reprezentanţilor UAT-urilor li s-a solicitat să instruiască populaţia cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii virusului: respectarea normelor sanitare, purtatul măştii de protecţie şi distanţarea fizică.

„Cetăţenii localităţilor vizate (nemenționate în comunicatul de presă al Instituției Prefectului, n.r.) trebuie ca atunci  când merg la magazine sau la cabinetele  medicale să folosească măşti şi dezinfectanţi, iar accesul să se facă pe rând, câte o singură persoană, restul aşteptând afară. Controalele organelor MAI se vor intensifica şi mai mult în perioada imediat următoare, vizate fiind locurile de interes public, cum ar fi magazine, terase, obiective turistice, locuri de joacă, ştranduri, pieţe etc. Un accent  deosebit s-a pus pe întâlnirile organizate de toate cultele religioase. Indiferent de religie, credincioşii sunt sfătuiţi să nu mai participe la astfel de  întâlniri, până când situaţia epidemiologică o va permite  din  nou. S-a constat că foarte  mulţi dintre cei pozitivaţi în ultima perioadă au participat la astfel de evenimente, lucru care denotă pericolul major pe care aceste manifestaţii îl reprezintă. Toţi liderii spirituali sunt contactaţi  de  instituţiile statului şi sunt rugaţi să adere la aceste măsuri şi să le răspândească în rândul comunităţilor religioase din care fac parte, pentru protejarea membrilor acestora”, transmite Biroul de presă al Prefecturii.

Precizăm că astăzi, 28 iulie, au fost raportate 21 de noi cazuri COVID-19 în Caraș-Severin, subiect asupra căruia vom reveni.

UPDATE, COVID-19 în Caraș-Severin. Două decese și 21 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore. Crește numărul cazurilor din Iaz și Eftimie Murgu

 

Facebook Comments
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available